TRENERI SURADNICI // Piše trenerica Snježana Petika

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE U IVANCU I KOMENTAR UTAKMICE PRVE EKIPE S LARVIKOM

Matea Oremović na utakmici s Đurđevcom, ilustracija // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineU 5. kolu 2. HRL sjever ubilježili smo dva nova boda pobijedivši na gostovanju ekipu Ivanca rezultatom 23:44, poluvrijeme 12:23. Već je početak utakmice dao naslutiti koja će ekipa voditi glavnu riječ na terenu. Čvrstom i pokretljivom obranom nismo pružali puno prilika domaćim igračicama za postizanje pogodaka, a kada bi i stvorile izglednu priliku naše vratarke to nisu dozvoljavale. Domaće igračice u subotu naprosto nisu bile spremne za tempo koji smo nametnuli od prve minute.

Od samog početka pokazali smo kvalitetu više u svim segmentima igre i, kako je vrijeme odmicalo, domaćin je padao u igri, što smo znalački koristili i iz minute u minutu pojačavali tempo i dizali rezultatsku razliku. Igra u napadu je bila lepršava s mnogo atraktivnih asistencija, brzih lopti do slobodnog igrača i prelijepih golova. Još jedan dobitak utakmice je što su skoro sve igračice dobile pristojnu minutažu, a da se to uopće nije odrazilo na igri niti na tempu utakmice. Očito da i iz loših utakmica (npr. sa Zrinskim ), mogu izaći dobre stvari, ako se izvuku pouke.
Vjerujem da je velika većina cura shvatila da ova liga traži puno veći angažman, borbenost i agresivnost, a samim time i puno više rada na treningu. Samo tako možemo ići naprijed, a one koje to ne prihvaćaju polako će putem otpadati, jer moraju shvatiti da je rukomet kolektivna igra u kojoj ovise jedna o drugoj i niti jedna nema pravo remetiti ambicije i želju za radom ostatka ekipe.

NEDJELJNA UTAKMICA PRVE EKIPE POKAZALA JE LJUBAV PREMA KLUBU
Na kraju bih željela iskazati zadovoljstvo i ponos stvarima koje su se dešaval proteklog vikenda, koji je bio višestruko , kako za mlađe dobne skupine, tako i za prvi sastav, koji je unatoč porazu pokazao da mogu i žele, ali im treba vjerovati i dati vremena. Lijepo je bilo ponovno vidjeti da svi u dvorani zajedno s vjernim Kronikusima zajedno plješću i zdušno navijaju i podržavaju ekipu na terenu. Svi smo svjesni da je bilo i bit će uspona i padova, ali to nas ne smije obeshrabriti da Koprivnica ne ostane grad rukometa. Za dugu postojanost treba posebno zahvaliti glavnom sponzoru, Podravki, bez čije podrške ne bi klub imao kontinuitet rada i djelovanja. Svi se nadamo da će tako biti i u budućnosti . Trebamo sačuvati i mladost u klubu koja je davala i vjerujem da će i dalje davati igračice za prvu ligu i reprezentaciju. Sačuvajmo rukomet u Koprivnici, jer je nedjeljna utakmica pokazala da ljubav prema rukometu i klubu i dalje stanuje tu.
Snježana Petika, nakon naše korespodencije i čestitke na tekstu, dodala je:
– Tekst je iz srca, jer je zaista bilo lijepo i ohrabrujuće, nadam se ne i zadnje, vidjeti da publika i navijači djeluju zajedno i da ne sjede svi kao mrtva puhala. Smatram da nam je svima kojima je rukomet u srcu dužnost u ovim teškim vremenima da skupimo glave i zajedničkim snagama pokušamo očuvati rukomet kako u gradu tako i u Hrvatskoj, jer imam neki osjećaj da polako ženski rukomet tone u sivilo.

UTAKMICA 5. KOLA 2. HRL SJEVER
SŽRK IVANEC – PODRAVKA LINO 23:44 (12:23)
IVANEC – Sportska dvorana srednje škole Ivanec. Gledatelja: 100. Suci: Deni Marčinković i Mario Topalović (oba Bjelovar). Nadzornik HRS-a: Vladimir Peković (Varaždin).
IVANEC: Hrg, Grđan; Sever 2, Rogina, Geček 2, Rudnički 8, Oštarjaš 3, Jug 2, Pozder 3, Marković, Gradiček-Antekolović, Kolarić 3. TRENERICA:Višnja Surjak.
PODRAVKA LINO: Markanović, Krmpotić, Kosnica, Šafar; Alvir 1, Benotić, Pejak 1, L. Šenvald, Papac 7, Horvat 1, Zagorščak 7, Karlovčan 2, Mrđen 8, M. Oremović 8(2), A. Oremović 6(1), Široki 3. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Ivanec 12(6), Podravka Lino 5(3).

ISKLJUČENJA: Ivanec 10 minuta (Pozder 3×2, Sever, Rudnički po 2), Podravka Lino 12 minuta (Mrđen i M. Oremović 2×2, Benotić, Zagorščak po 2).