Ambijent dvorane u Érdu za vriejem utakmice domaćina i DVSC-aUtakmicom između domaćina ÉTV Érdi VSE – DVSC Forum iz Debrecena počeo je turnir u Érdu, 20-ak kilometara udaljenom mjestu od Budimpešte. Gošće, DVSC, pobijedile su 33:29 (15:15). U maloj dvorani skupilo se 300-injak bučnih gledatelja.

Obje ekipe igrale su ”na juriš”, s nedovoljno koncentracije i preciznosti, lopte su ”zujale” pokraj golova, a pucalo se kao na streljačkom natjecanju. Nije bilo obrana, tek tu i tamo suvislija akcija. Malo dobrog rukometa, ali živci su ”igrali” cijelo vrijeme, trčalo se do besvijesti. Rukometašice Debrecena ipak su bolje od omaćeg ÉTV-a, iako u njihovim redovima igra Timea Toth. S druge strane kod DVSC-a dominira visoka, snažna Szücs.

ÉTV Érdi - DVSCÉTV ÉRDI VSE – DVSC FORUM 29:33 (15:15) 

ÉRD – Batthyány Tornacsarnok. Gledatelja: 300. Suci: Zoltán Bujdosó i Tamás Tomecskó (obojica Mađarska). 

ÉTV Érdi VSE: Janurik, Oguntoye; Török, Tamás 1, Kovács 1, Balog 2, Kisfaludy 2, Vincze 8(1), Wolf 6, Pádár, Bognár 3(1), Kuridza 1, Tóth 5(1). TRENERICA: Ediná Szabó. 

DVSC FORUM: Király, Triffa, Szilágy, Varsányi, Csáki, Karalyos, Horváth. Slakta, Sopronyi, Dakos, Szűcs. Kazai, Kudor, Léránt, Bálint. TRENER: Vilmos Köstner

SEDMERCI: ÉTV 5(3), DVSC 3(0).

RUKOMETAŠICE PODRAVKE VEGETE GLEDALE UTAKMICU

Podravka Vegeta nakon kratkog lutanja pronašla je dvoranu (mještani su ih uputili na još dvije, ali nisu bile te), pa je trening kasnio pola sata i trajao je samo pola sata. Cure su gledale utakmicu s tribine, a u subotu u 11 sati igraju s DVSC Forumom, navečer u 19 sati s ÉTV Érdi. Prvi u grupi igrat će za prvo, drugi za treće, a treći za 5. mjesto u finalnim utakmicama koje su na rasporedu u nedjelju popodne.

U drugoj grupi u prvoj utakmici u petak navečer sastali su se Veszprém Barabás – AlcoaFehérvár, Veszprem je bio bolji i pobijedio s 31:25 (11:11), a u subotu u 11 igraju sati AlcoaFehérvár – Metz Handball iz Francuske i u 19 sati Metz Handball – Veszprem Barabás.