Rukometašice Podravke Vegete danas kreću put Dalmacije gdje ih u petak i subotu očekuju dvije utakmice i to redovno 7. kolo sa ŽARK Splitom i 21. kolo s Dalmatinkom. Uoči planiranog gostovanja o nadolazećim smo utakmicama razgovarali s trenerom Ivicom Obrvanom i igračicom Andreom Šimara. 

Imamo dupli program dan ranije od predviđene utakmice regularnog kola sa Splitom. Isto tako zahvaljujemo se domaćinima što su nam izašli u susret kad već idemo daleko prema jugu da odigramo i to kolo s Dalmatinkom koja je slobodna u petak. Samo po sebi, čim je tako daleki put od šestotinjak kilometara uvijek je oprez gostujuće utakmice. Taj dupli program nije napravljen da se nekog podcijeni nego da se ekonomski i opravda i uštedi na vremenu i ponovnom odlasku. Imamo maksimalno poštovanje prema obje ekipe, prvo prema Dalmatinki koja je nezgodan domaćin, za svakog pa tako i za nas. Pripremali smo se maksimalno i fokusirani smo na utakmice, najprije s Dalmatinkom u petak pa onda i u subotu sa Splitom. Nadam se i vjerujem da ćemo biti na nivou dosadašnjih igara i da ćemo uz dužno poštovanje i oprez prema obje domaće ekipe, zabilježiti pobjede i nastaviti našim zacrtanim planom – rekao je trener Ivica Obrvan. 

 

Ovaj tjedan nas očekuju dvije utakmice s područja Dalmacije. Prva nam je Dalmatinka, a znamo da je dolje nezgodno igrati i da igraju 5-1 obranu. U utakmicu moramo ući na sto posto od prve do zadnje minute i pokazati tko je Podravka te s puno lakih golova, kontri i polukontri realizirati naš plan. U sljedećoj utakmici sa Splitom važan je isti pristup i moramo ići na dvije pobjede te da sve cure dobiju priliku za igru – rekla je Andrea Šimara. 

Utakmica s Dalmatinkom na rasporedu je u petak 27. listopada u Domu športova Ploče s početkom u 19.00 sati, a utakmica sa ŽARK Splitom igrat će se dan kasnije 28. listopada s početkom u 17.45 sati na Gripama.