Kapetanica pred novim zadacima: Vesna Milanović Litre u susretu s Larvikom // Foto Mirko Lukavski, Glas PodravineMalo nakon 11 sati u utorak 19. studenoga znat će se tko će biti suparnik Podravke Vegete u osmini finala Kupa kupova u veljači druge godine. U osmini finala mogu se sastati i klubovi iz iste države. EHF je u ponedjeljak objavio grupe. Podijelio je klubove u dvije skupine, a Podravka Vegeta je u kategoriji nositelja kao i svi trećeplasirani klubovi iz grupa Lige prvakinja. Ostala četiri su klubovi koji su u kvalifikacijama za Ligu prvakinja zauzeli druga mjesta, a plasirali su se u osminu finala pobjedama u 3. rundi Kupa kupova.

U drugom jakosnom bubnju su pobjednici dvoboja iz 3. runde, a koji u kvalifikacijama za Ligu prvakinja nisu bili na 2. mjestu, već niže. No, društvo je zanimljivo, raspršeno po cijeloj Europi, i bez slabog mjesta.

PRVI BUBANJ: Hypo Niederösterreich (Austrija), Podravka Vegeta (Hrvatska), Team Tvis Holstebro (Danska), Fleury Loiret Handball (Francuska), Metz Handball (Francuska), Érd Handball Club (Mađarska), FTC Rail Cargo Hungaria (Mađarska), Byasen Trondheim (Norveška).

DRUGI BUBANJ: Lokomotiva Zagreb (Hrvatska), HC Odense (Danska), Viborg HK (Danska), Buxtehuder SV (Njemačka), Veszprem Barabas Dunatakerek KC (Mađarska), Tertnes Bergen (Norveška), Rostov Don (Rusija), Zvezda Zvenigorod (Rusija).

SVI BI VESZPREM, NIKOME SE NE PUTUJE DALEKO
Rukometašice i vodstvo Podravke Vegete u ponedjeljak navečer vratili su se s puta od San Sebastiana do Koprivnice, preko Bilbaa, Münchena i Zagreba. Cijelim putem u autobusu komentirane su mogućnosti na izvlačenju u Beču, na kojem će biti i v.d. direktorica Ljerka Vreski privremena tajnica Petra Zečević te član Upravnog odbora RK Podravke i urednik Podravkina weba Ivo Čičin-Mašansker. Izvještaj s izvlačenja bit će i na našim stranicama, uz izravni prijenos na EHF kanalu.
U razgovoru s Goranom Mrđenom, prvo smo eliminirali jake i daleke:
– Od mogućih suparnika ne bih želio Viborg, Rostov i Zvezdu – rekao je Mrđen.
Postoji i konzenzus oko Lokomotive. Već dan ranije dvije direktorice, Bubalo i Vresk, sms-om su se složile da se ne bi trebale već sada sastati. Nemaju ništa protiv da to bude u polufinalu. Dogovoreno. I u interesu je hrvatskoga rukometa da obje ekipe budu što dulje u natjecanju, ne gledajući jedna drugu preko nišana i ne mjereći svoje rezultate i rezultate suparnika iz Koprivnice ili Zagreba, svejedno. To su izdvojene kategorije, drugi suparnici i druga natjecanja. Lokomotiva je uspjela dosad u Kupu kupova, Podravka Vegeta to je također uspjela iz jačeg natjecanja, Lige prvaklinja, i ušla u Kup kupova. Uostalom, u San Sebastianu se pratila Lokomotivina Face book, kretanje rezultata i navijalo za Zagrepčanke, zanimalo kako su igrale cure, hvalilo se Jelčić i Kožnjak, za Kožnjak malo i požalilo, a s nevjericom je primljena vijest o ozljedi reprezentativke Sonje Bašić, pokretačke snage Lokomotive i uzorne sportašice.
Zato, sretno Lokomotivi sa svima, samo ne sa nama. Korektno i sportski.
– Dakle, ne bih želio Lokomotivu. Mislim da s ostalima možemo, a protivnik po mjeri bio bi nam mađarski Veszprem, koji nam je i geografski najbliže – rekao je Podravkin trener Goran Mrđen.
Države u koje bi se moglo ići su daleke: Danska, Norveška, Rusija… Zato neka bude Mađarska.
Na rastanku na Plesu Goran Mrđen je dao određene slobodne dane igračicama i rekao pošalicu o formiranju grupe za izvlačenje:
– Mi bi zapravo trebali biti o obje grupe, jer smo – sami sebi neprijatelji!
Pametnome dosta, reklo bi se.

Konačni rezultati 3. runde Kupa kupova
Team Holstebro (Danska) – Bantu (Bjelorusija) 31:22 i 26:29
Zug (Švicarska) – Byasen Trondheim (Norveška) 28:41 i 18:44
Jagodina (Srbija) – Viborg (Danska) 18:31 i 25:32,
Muratpaša (Turska) – Rostov Don (Rusija) 24:26 i19:39
Gorodnichanka (Bjelorusija) – Veszprem (Mađarska) 27:25 i 27:31
Brašov (Rumunjska) – Lokomotiva (Hrvatska) 23:25 i 23:25
Buxtehuder (Njemačka) – Lugi (Švedska) 24:26 i 27:22
Odense (Danska) – Cercle Dijon (Grancuska) 24:22 i 25:19
Zvezda Zvenigorod (Rusija) – Mecalia Alletico (Španjolska) 36:15 i 28:20
Sercodak Dalfsen (Nizozemska) – Érd (Mađarska) 23:26 i 20:21
Tertnes Bergen (Norveška) – Jomi Salerno (Italija) 33:33 i 25:16
Fleury Loiret (Francuska) – Stabaek (Norveška) 27:28 i 30:29
Iz Lige prvakinja u Kup kupova ušli su Podravka Vegeta (Hrvatska), Metz (Francuska), FTC (Mađarska) i Hypo Nö (Austrija), koji su ujedno nakon ispadanja iz Lige prvakinja u ovoj sezoni plasirani od 9. do 12. mjesta u Europi.