Podyravka Vegeta - Slovan Duslo Šal'a // Foto Ivo Čičin-MAšanskerPobjedom nad slovačkim doprvakinjama Slovan Duslo Šal’a od 27:20 (15:11) Podravka Vegeta osvojila je 3, mjesto na 4. Elek Gyula kupu u organizaciji sudionika Lige prvakinja FTC-a odigranog u Budimpešti. Time je donekle popravljen rezultatski dojam u odnosu na utakmice s FTC-om i Metzingenom.

Počelo je po starom: 4:0 za suparnice, a onda do kraja poluvremena nadoknađeno je četiri gola manjka i dodano četiri gola prednosti za 15:11 u polluvremenu.

Podravka Vegeta - Slovan Duslo Šal'a // Foto Ivo Čičin-MašanskerU drugom, nakon 16:11, Podravka Vegeta je promašivala zicere, radila korake, praktički predavala lopte Slovanu koji je došao do 16:15 u 40. i 17:16 u 42. minuti. A onda je shvaćeno da su Slovakinje neučinkovite pred golom, počelo se malo više rešetati gol Slovana i konačno je završilo na plus sedam, 27:20.

Nesoporno, Ivana Kapitanaović opet je bila igračica Podravke Vegete broj 1. Ostale, koliko su donijele koristi, toliko su i griješili, o čemu im je za vrijeame utakmice rukometnu početnicu predavao nastavnik Goran Mrđen.

Čeka ga teški posao na kvalifikacijama u Norveškoj, ali, nogometaškim rječnikom rečeno: To je rukomet. A moguće je da se misli spoje sa znanjem rukometašica i da rukomet bude spoj ideje, brzine. snage i uma.

 Podravka Vegeta - Slovan Duslo Šal'a // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 3. KOLA ELEK GYULA KUPA U BUDIMPEŠTI

PODRAVKA VEGETA – SLOVAN DUSLO ŠAL’A 27:20 (15:11)

BUDIMPEŠTA – Mala dvorana Syma kongresnog centra. Gledatelja: 100. Sutkinje: Kinga Haraszti i Brigitta Nachmann (obje Mađarska).

PODRAVKA VEGETA: Jukić(-+0), Kapitanović (16+-); Zadravec 4, Dežić, Karlovčan, Krsnik 4, Milošević 2, Džono 2, Nemaškalo 6(3), Mrđen 1, Papac, Vidak 4(2), Pavlović, Petika, Gugić 2, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

SLOVAN DUSLO ŠAL’A: Haladikova (6+0), Ladicsova (2+0), Krebs; Trocthová, Klučková 6(4), Špendlová, Königová 1, Pósciková 5, Perczeová, Tulipánová 2, Bahylová 3, Tisajová, Blehová, Veselkova 3, Bujnochová. TRENER: Michal Lukačin.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Slovan Duslo Šal’ a 2(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Džono), Slovan Duslo Šal’a 2 minute (Veselkova).

IGRAČICA UTAKMICE: Ivana Kapitanović (Podravka Vegeta).