FTC - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerDomaćin, FTC Rail Cargo Hungaria, kvalitetno i tehnički jači je od Podravke Vegete. U tom smislu pobjeda od devet golova razlike je zaslužena: 30:21 (13:7). Međutim, na turniru ostaje sjena u suđenju mađarskih sudaca.

Naime, isti suci u dvije utakmice imali su isti kriterij, u kojem nije bilo mjesta u igri za Podravkine pivotkinje, a trn u oku bila im je Dragica Džono. Izbacivali su Džonoi pet puta, Debelić tri puta. Kriterij obrane iz prostora razvlačili su u korist ionako jakog FTC-a, pa se bolji rezultat nije mogao polučiti.

Time se ne opravdavaju greške Koprivničanki. Iako, mora se priznati u početku se nisu dale. Prvi gol, 1:0 za FTC pao je tek u 7. minuti, do 11. minute bilo je 3:0, a prvi gol Podravka Vegeta zabila je u 12. minuti (3:1). FTC se odvojio, Podravka Vegeta povremeno približavala, ali izgubljene lopte u napadu iz kojih je domaćin gradio polukontre i kontre bile su prevelik teret u negativnoj bilanci. Poluvrijeme 13:7. Previsoko.

FTC - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerDok je statistika isključenja kod Podravke buknula, prvo isključenje domaćin je zaradio tek u 40. minuti, a Podravka Vegeta prvi sedmerac u 43. minuti. FTC je gradio rezultat i u 51. minuti prvi puta bilo je 10 razlike. Kod 27:18 isključena je Debelić zbog navdonog simuliranja, a udarena je i pala te zajauknula. Retroaktivno suci su posumnjali u lažiranje i prosudili da Podravka ukupno mora igrati 16 minuta s igračicom manje.

Igru je na srednjem vanjskom u drugom poluvremenu pretežito vodila Ivona Mrđen i to je dobro štimalo. Kapitanović je do 45. minute obranila dva sedmerca i još 10 lopti. Stvarno brani upečatljivo. Od igračica se očekivalo više hrabrosti u pucanju. Ne bi trebalo biti straha, niti su suparničke golmanice, niti igračica svemirci.

U utakmici 1. kola FTC je pobijedio Slovan Duslo Šal’u s 32:18 (16:9). Od 18 sati (subota) igra se utakmica 2. kola Slovan Duslo Šal’a – TuS Metzingen.

U nedjelju prije podne na rasporedu je 3. kola. u 10 sati igraju Podravka Vegeta – Slovan Duslo Šal’a, a u 12 FTC – Metzingen. Utakmica sa Slovakinjama po svemu sudeći bit će Podravkina borba za 3. mjesto.

FTC - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerUTAKMICA 2. KOLA 4. ELEK GYULA KUPA U BUDIMPEŠTI

FTC – PODRAVKA VEGETA 30:21 (13:7)

BUDIMPEŠTA – Mala dvorana Syma kongresnog centra. Gledatelja: 250.Suci: Tamás Hunyadi-Tomecskiki i Tamás Unyatymszki (obojica Mađarska).

FTC: Szikora (7+-), Biró (4+0); Szarka 3, Schatzl 2, Szucsánszki 4(1), Szekeres 1, Mészáros 1, Márton, Lukacs 5, Snelder 4, Pena 1(1), Mód, Monori 3, Faluvégi, Kovacsics 3. TRENER: Gábor Elek.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (3+0), Kapitanović (10+2); Zadravec 3, Dežić, Karlovčan, Krsnik 3, Milošević, Džono 1, Nemaškalo 4(1), Mrđen 3, Papac, Vidak 4, Pavlović, Petika, Gugić 1, Debelić 2. TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: FTC 4(2), Podravka Vegeta 1(1).

ISKLJUČENJA: FTC 4 minute (Szekeres, Mészáros), Podravka Vegeta 16 minuta (Milošević i Džono 2+2+2, Milošević diksvalifikacije u 52. minuti, Džono crveni karton u 43. minuti, Debelić 2+2).

CRVENI KARTONI: Džono 43. minuta, Milošević 53. minuta).

IGRAČICA UTAKMICE: Zita Szucsanszki (FTC).Novinari su gledali utakmice na galeriji iza žićane ograde // Foto Ivo Čičin-Mašansker