Hrvatska - Švedska, lijevo Marijeta Vidak // fotosi sa službene stranice EP-aHrvatska ženska juniorska reprezentacija (igračice rođene 1992. i mlađe) ubilježila je novi poraz u posljednjem susretu drugog kruga EP u Nizozemskoj. Vršnjakinje iz Srbije slavile su 29:23 (16:14) te se tom pobjedom plasirale u polufinale, dok će naše djevojke razigravati za borbu od 5. do 8. mjesta. Iako su na poluvremenu imale 2 gola prednosti, mlade Hrvatice nisu uspjele u drugom dijelu zadržati istu razinu igre, posebno u napadačkom dijelu.

Ivana Dragišić prije utakmice sa ŠvedskomHrvatska će u borbi za 5. mjesto u petak u 12,30 u Rotterdamu najprije igrati protiv trećeplasirane iz 1. četvrtfinalne skupine Rumunjske. Pobjeda vodi u utakmicu za 5. mjesto, u slučaju poraza naše će djevojke igrati za 7. mjesto.

IZBORNIK NENAD ŠOŠTARIĆ

Izbornik Nenad Šoštarić izjavio je nakon utakmice:

– Dobro smo izgledali u prvom poluvremenu, ali u nastavku smo olako pali. Srbiji je ova utakmica značila polufinale, mi smo znali da ćemo igrati za plasman od 5. do 8. mjesta, ali to svejedno ne smije biti opravdanje. Neke djevojke su zakazale, pokušavao sam mijenjati, ali zamjene nisu bile na potrebnoj razini. Utakmicu smo izgubili u pristupu, djevojke imaju premalo važnih utakmica u klubovima i onda u ovakvim utakmicama zakažu. Mi smo Srbiju i Austriju pobijedili u pripremnom raazdoblju, a obje te reprezentacije igrat će u polufinalu. No, ovo je trenutno naša realnost i dobra škola za ubuduće. Moramo zaboraviti današnji poraz, ovo je turnir i za dva dana je nova utakmica.

Hrvatska klupa: Šoštarić Mrđen, Kolega: zasad kritika samo na igračiceOkrećemo se Rumunjskoj, nisu loša ekipa, dobile su Rusiju, ali su pale u drugom dijelu turnira, izgubile su od Nizozemske i Austrije, što je malo iznenađenje. Sutra je dan odmora, putujemo u Rotterdam, malo ćemo se odmoriti i onda dobro pripremiti djevojke za Rumunjsku.

(Izvještaj HRS-a)

UTAKMICA EP JUNIORKI ČETVRTFINALNA SKUPINA II

SRBIJA – HRVATSKA – 29:23 (14:16)

MAASTRICHT – MEEC Mastricht. Gledatelja 200. Suci: Igor Covalciuc i Alexei Covalciuc (oba Moldavija).

SRBIJA: Misailović, Jeremić, Risović, Ribičić 5, Filipović 4, Prijović, I. Popović 6, Obradović, Tomanić, Stankovski, Vasić 5, N. Popović 3, Mrlješ, Blanuša, Pavlović, Georgijev 6. IZBORNIK: Zoran Valdevit.

HRVATSKA: Razum, Sanader, Jukić, Čović, Plahinek 3, Jakara, Krsnik 1, Vučković, Vukojević 3, Dragišić 2, Toto 6, Pasarić, Žuliček, Ježić 2, Vidak, Milić 5. IZBORNIK: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Srbija 7(5), Hrvatska 3(3).

ISKLJUČENJA: Srbija 14 minuta (Pavlović 2+2+2, Filipović, I. Popović, N. Popović, Georgijev po 2), Hrvatska 6 minuta (Krsnik, Dragišić, Ježić po 2).