Slovenija - Hrvatska // Foto EHFSlovenija je u susretu za plasman na 5. mjesto na Europskom prvenstvu kadetkinja 2015. u Skoplju, Makedoniji, svladala Hrvatsku 24:22 (11:9) i tako zauzela peto, a Hrvatska 6. mjesto. Time je ponovljen plasman iz 2005. godine. Između toga zauzimalo se osmo, deveto, deseto i jedanaesto mjesto.

ZA VIŠE PODATAKA VIDI:

http://www.hrks.hr/skole/17_ljetna_skola/340-345.pdf

Slovenija - Hrvatska // Foto EHFNedostajale su nijanse, kao i u ovoj utakmici, da plasman bude čak polufinale, ali uvijek je dolazilo do pada u igri nakon čega je bilo teško ganjati i dostići rezultatsku prenost suparnika.

Tako je bilo i sa Slovenijom: izjednačeno u 1. poluvremenu, pa popuštanje pred kraj tog dijela. Slovenija je otišla na odmor s dva razlike, 11:9, pa se očekivalo da će naše kadetkinje smjelije povući kola k cilju. Međutim, Slovenija je koristila nepažljivu obranu, pogrešna dodavanja, individualizirane napade i nerealizirane kontre hrvatskih kadetkinja i došla do nevjerojatnog vodstva od 19:12.

Slovenija - Hrvatska // Foto EHFMeđutim, na krilima sjajne Magdalene Ečimović na golu, Hrvatska se doslovice digla ”iz mrtvih”, smanjila na 19:15, pa nakon 20:15 na 20:18, 22:21, a onda je Slovenija zabila dva gola zaredom za 23:21 i 24:21, pa je zadnji gol naših reprezentativki bio i zadnji na utakmici, koja je završila 24:22.

Slovenija - Hrvatska // Foto EHFNije kriv izbornik što se u klubovima ne radi dovoljno na stvaranju igračica koje igraju u oba smjera, obrana se zapostavlja, pa su i u seniorsku reprezentaciju dolazile igračice koje su igrale napad, a ne obranu. Tako se za ozbiljan rukomet mora za igru u obrani educirati seniorke i u zrelijim igračkim godinama.

Čestitke kadetkinjama na osvojenom 6. mjestu i sretno im u njihovim klubovima, gdje su sve značajnije poluge u seniorskom pogonu. Tako će se i u Podravku Vegetu vratiti njih tri iz prve ekipe, Mrđen, Karlovčan i Papac, a Horvat i L. Šenvald će se priključiti treninzima druge ekipe.

Slovenija - Hrvatska; ne treba očajavati: Lea Franušić // Foto EHFUTAKMICA ZA 5. MJESTO EP KADETKINJA, MAKEDONIJA

SLOVENIJA – HRVATSKA 24:22 (11:9)

SKOPLJE – Dvorana Jane Sandanski. Gledatelja: 400. Sutkinje: Maria Bennani i Safia Bennani (obje Švedska), EHF delegat: Božidar Đurković (Srbija). EHF nadzornik: Helmut Wille (Austrija).

SLOVENIJA: Arhanič, Vojnović; Bon Brzin 2, Strnad 6, Žabjek 4, Vučko 4, Baruca 1, Copi 3, Cvetko, Vončina 1, Prašnikar, Abina, Akaklović 2, Škrinjar 1, Fišter, Novak. IZBORNIK: Milan Ramšak.

HRVATSKA: Bešen, Stevanović. Ečimović; Japundža 7, Karlovčan, Franušić, Mikolić 4, Pletikosić 3, Kalčić, Jurčić, Mrđen 4, Jurlin, Runje, Kapetanović 1, Dobrić 2, Horvat 1. IZBORNIK: Ivan Jerković.

SEDMERCI: Slovenija 6(5), Hrvatska 5(5).

ISKLJUČENJA: Slovenija 10 minuta (Žabjek 2+2, Vončina, Škrinjar, Fišter), Hrvatska 8 minuta (Mrđen 2+2, Japundža, Dobrić).