Sezona je počela sa Siófokom // Foto arhivaU četvrtak 15. listopada u 5. kolu 1. HRL Podravka Vegeta u sportskoj dvorni Gimnazije Frana Galovića s početkom u 18 sati igra s varaždinskom Kokom. Suprostavit će se ekipe koju vode dva izbornika hrvatske ženske rukometne reprezentacije: Koku bivši Vladimir Canjuga, a Podravku Vegetu sadašnji Goran Mrđen. Utakmicu sude Tomislav Matić iz Kostrene i Kristian Orešković iz Senja. Nadzornik HRS-a je Damir Kuti iz Osijeka.

O toj utakmici, za Podravku Vegetu trenutno najvažnijoj, govorilo se i na klupskoj presici održanoj u utorak. Svoja razmišljanja o prvenstvu iznijeli su trener Goran Mrđen, kapetanica ekipe Dragica Džono i vratarka Ivana Kapitanović.

GORAN MRĐEN // Svi s nama traže vlastito dokazivanje

– Odigrana su četiri kola domaćeg prvenstva, slijedi peto, a onda 37 dana ritam srijeda-nedjelja, tj. prvenstvo-Liga prvakinja. Što je prioritet?

– Kad su pred nas 23. srpnja postavljeni ciljevi na prvo mjesto stavljeni su prvenstvo i kup. Mi sada razgovaramo o Ligi prvakinja i Ferencvárosu, ali u četvrtak je 1. HRL, 5. kolo s Kokom, s ekipicom koja nije loša. U ovih nekoliko kola dosad možda ne igra na razini na kojoj bi mogla igrati s obzirom na igrački kadar s kojim raspolaže. Možda možemo i o njima reći kao i o drugima kad igraju s Podravkom Vegetom da su jako borbeni i požrtvovani i u utakmicama s nama traže dokazivanje, pa onda to prelazi i mjeru ukusa, kao što je bilo u Dugom Selu (atak na suce i onda poslije toga napisi), ali to je njihov problem – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

DO 21. STUDENOGA IGRAMO 12 UTAKMICA, PO UTAKMICU SVAKA 3-4 DANA // Hrvatska je liga prioritet

– Od Koke u četvrtak do 21. studenoga igramo 12 utakmica ”u komadu” nedjelja-srijeda. Nije malo, utakmica svaka 3-4 dana, a tu je nakon toga još i reprezentativni Croatia kup, tako da do 19. prosinca naše igračice, koje će biti u reprezentaciji, neće prestajati s aktivnošću dva mjeseca u istom ritmu. To je stvarno zahtjevan ciklus. I sada to treba sve posložiti: nova je ekipa, trebalo bi puno mijenjati igračice u igri, a u isto vrijeme trebalo bi uigravati i u isto vrijeme pobjeđivati. To objektivno ne ide sve u istu rečenicu, ali što je tu je. Mijenjali smo tako i po turnirima, ali to je obiman posao. Jer, ako uigravate tri vanjska to su dvije kombinacije, ako uigravate četiri dobijete 12 kombinacija, ako uigravate šest… da ne kažem koliko je to kombinacija. Nije jednostavno uigravati toliko kombinacija, zbilja nije jednostavno, ali vidjet ćemo. Hrvatska liga je prioritet i bez razlike na igre u Ligi prvakinja mi moramo biti okrenuti Prvoj hrvatskoj ligi i pripremati se za svaku utakmicu isto kao za Ligu prvakinja. Zato se sada prvo spremamo za Koku, a nakon Koke za Ferencváros. Olakotna je okolnost što smo s Ferencvárosom već igrali, pa nešto o njima znamo, a tako će biti i idući tjedan: prvo Trešnjevka, koja je Podravki Vegeti puno puta bila crna mačka, pogotovo u Zagrebu, da bi tek onda razmišljali o Thüringeru.

Podravka Vegeta - Bjelovar // Foto arhivaGORAN MRĐEN // S moje strane rivalstva nema

– Hoće li imati kakvog odraza na rivalstvo koje će sigurno proizaći na utakmici iz činjenice da Podravku Vegetu vodi sadašnji, a Koku bivši izbornik reprezentacije.

– Što se mene tiče neće. Ali, kad smo molili da zbog odmora i priprema za Ligu prvakinja odigramo utakmicu s Kokom u prošlu srijedu, u Koki su rekli da to ne mogu.

Opravdali su se obavezama.

IVANA KAPITANOVIĆ // Sesvete i Zamet su dobri. I mi smo!

Ivana Kapitanović je u uzlaznoj formi, a dvije utakmice u reprezentaciji dale su joj i samopouzdanje, pa je Podravkin golmanski trio ojačan za njen napredak.

– Kako gledaš na našu ligu?

– U dosad odigranim kolima bili smo favoriti. Nije bila upitna razlika u kvaliteti, bilo je samo u pitanju s kojom ćemo razlikom golova pobijediti. Cijela liga je manje-više takva, ali ima nekoliko klubova kao što su Sesvete i Zamet, koji su stvarno dobri. I mi smo!

DRAGICA DŽONO // Moramo izdržati sedam tjedana

Dragica Džono je igračica koja se puno troši, stup je obrane, a može biti uzor borbenosti mlađima.

– Hoćete li izdržati taj tempo od dvije utakmice tjedno?

– Bit će za nas naporno, ali znamo što nam je cilj, prvenstvo i kup i moramo stremiti tome da dvije ”kante” ostanu u Koprivnici. Moramo izdržati tih sedam tjedana.