logo.neuOd jeseni EHF natjecanja smanjuju se s osam na šest. Naime, i u muškoj i ženskoj konkurenciji ukidaju se posebna natjecanja u Kupu pobjednica kupova i EHF kupu i spajaju u novu europsku ligu, EHF kup, a po starom ostaju Liga prvakinja i Challenge kup. O sudionicima tog novog natjecanja odlučit će Izvršni odbor EHF-a na sastanku 24. lipnja. Nakon toga 29. lipnja u Beču bit će izvučeni sudionici kvalifikacijskih skupina novog natjecanja.

Dva dana kasnije u Glostrupu na periferiji Kopenhagena u Danskoj održat će se izvlačenje za grupnu fazu Lige prvakinja i kvalifikacijskih grupa za LP.

EHF kup igrat će se, dakle, po skupinama kao i Liga prvakinja. To znači da sve oni koji ne uspiju ući putem kvalifikacija u Ligu prvakinja igrat će svakako šest utakmica EHF kupa u jednoj od skupina. A isto tako četvrtoplasirani u skupinama Lige prvakinja ulaze u EHF natjecanje i opet se svrstavaju u grupu gdje ih očekuje šest novih utakmica. Izvlačenje za to natjecanje i Challenge kup obavit će se 19. srpnja u Beču.