Zajednička fotografija igračica i vodstva Podravke Vegete nakon treninga u Vacu // Foto: RK PodravkaRukometašice Podravke Vegete nalaze se u Vacu, gdje će u subotu poslijepodne odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa pobjednica kupova s mađarskim klubom Vaci NKSE.

U prvom susretu u Koprivnici prošle subote Podravka je ostvarila prednost od 23:15.

Uzvratna utakmica igra se s početkom u 16 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Vacu, a TV-prijenos bit će na mađarskom kanalu Sportklub.

 

Povremenim javljanjima utakmicu će pratiti i drugi program Hrvatskog radija.

– Suparnika shvaćamo maksimalno ozbiljno, iako smo ih doma dobili s osam golova razlike. Ta pobjeda nam daje mirnoću i stabilnost, ali je nećemo braniti, nego od početka idemo na pobjedu. Vaci kod kuće igra dobro i protiv najjačih mađarskih ekipa, zato očekujemo tešku utakmicu, ali znamo što nas čeka i za to smo se pripremili. Došli smo po još jednu pobjedu i potvrdu plasmana u četvrtfinale – rekao je Neven Hrupec.

Kao što je poznato od ranije, zbog ozljeda za ovu utakmicu nisu u konkurenciji Miranda Tatari (oporavak od operacije koljena) i Sanja Damnjanović (napuknuće nožnog palca). Anita Gaće se oporavila od ozljede skočnog zgloba i bit će u konkurenciji za nastup u Vacu.

Podravka Vegeta u petak je u terminu utakmice obavila trening u dvorani u kojoj će se igrati utakmica. Riječ je o maloj dvorani s malim tribinama uz obje strane igrališta, a po našoj procjeni može primiti oko 800 gledatelja, možda i više ako dio publike stoji. Očekuje se da će dvorana biti ispunjena bez obzira na visok poraz mađarske ekipe u prvoj utakmici.

– Moramo ući u uzvratnu utakmicu kao da nemamo tih osam razlike, od početka s jakom obranom i pokušati postići što više lakih golova. Ako ponovimo pristup i igru od prošle subote, mislim da ćemo i ovdje ostvariti pobjedu – rekla je Nikica Pušić-Koroljević.

Utakmicu će suditi Samuel Bernet i Dominique Wick iz Švicarske, a delegat EHF-a je Tatjana Medved, bivša srpska reprezentativka koja se uoči treninga srdačno pozdravila s nekim igračicama Podravke koje poznaje još iz igračkih dana.

{vsig}/vijesti/2013-02/galerija-vac{/vsig}