Sudionici završnice gimnazijskog prvenstva // Foto Glasnik Gimnazije Frana GalovićaU županijskom finalu ISF Svjetskog školskog prvenstva u rukometu prošlog tjedna sastale su se žesnke reprezentacije ŠŠD Gimnazijalac Koprivnica i ŠŠD Gimnazija Križevci. Križevčanke (Gimnazija Ivana Zakmardija Dijanovečkog) bile su uspješnije i pobijedile 28:45 (8:27). Za križevačku gimnaziju pod vodstvom Ante Tomasa nastupile su i igračice Podravke Lino Lana Dušak te sestre blizanke Dora i Larissa Kalaus, a za koprivničku gimnaziju (Gimnazija Frana Galovića) zaigrale su Sara Šenvald i Ena Zagoršćak. Uspješniji su bili i križevački gimnazijalci, koji su pobijedili kopirvničke vršnjake 21:24 (5:12).

ŠŠD GIMNAZIJALAC KOPRIVNICA – ŠŠD GIMNAZIJA KRIŽEVCI 28:45 (8:27)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Sutkinje: Vedrana Stančir i Lorena Jurenec.

ŠŠD GIMNAZIJALAC KOPRIVNICA: Miotić, Horvat, Toth, Gojković, Čić 3, Sabolić 2, Brcković, Svetec, Polančec 2, Zagoršćak 4, Šenvald 11(2), Kvakarić 2, Stubić 4. VODITELJICA: Marina Tomac-Rojčević.

Križevačke gimnazijalke rukometašiceŠŠD GIMNAZIJA KRIŽEVCI: Katavić, Nemčić, Šimunčić 1, Šoštarić 5, Kos, Sokač 3, Dušak 17(3), Deković, Čikulin 4, L. Kalaus 7(1), D. Kalaus 6(1), Šimonek 2. VODITELJ: Ante Tomas.

Hrvatska će biti domaćin ISF Svjetskog školskog prvenstva u rukometu koje će se održati slijedeće, 2012. godine i to od 14. do 22. travnja. Natjecanje će se održati u Varaždinskoj županiji. Kako je od iznimne važnosti za promociju Hrvatske te školskog športa da HŠŠS na tom natjecanju predstavljaju najbolje rukometne ekipe (djevojke i mladići rođeni od 1995. do 1997. godine), Izvršni odbor HŠŠS-a donio je odluku o pokretanju Kupa ISF-a u rukometu. Kup ISF-a u rukometu je natjecanje za srednje škole putem kojeg će se dobiti predstavnici Hrvatske na ISF Svjetskom školskom prvenstvu u rukometu 2012. godine.

Županijska natjecanja su završena, poluzavršna natjecanja su do 15. veljače, a završnica do 1. ožujka 2012. godine.

Pobjednici županijskih natjecanja stječu pravo sudjelovanja na poluzavršnim natjecanjima. Osim pobjednika županijskih natjecanja, pravo izravnog nastupa na poluzavršnim natjecanjima imaju i pobjednici Državnog prvenstva ŠŠD-a srednjih škola u rukometu 2011. godine Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u kategoriji djevojaka te Srednja škola Ivan Švear iz Ivanić Grada u kategoriji mladića.

Poluzavršna natjecanja održat će se u 4 skupine: Sjever, Jug, Istok i Zapad.

Koprivničke gimnazijalke rukometašiceSkupina Sjever (Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska, Bjelovarsko- bilogorska, Krapinsko-zagorska, Grad Zagreb)

Skupina Jug (Ličko-senjska, Dubrovačko-neretvanska+1(ž), Splitsko-dalmatinska, Zadarska, Šibensko-kninska)

Skupina Istok (Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska)

Skupina Zapad (Sisačko-moslavačka, Zagrebačka+1(m), Karlovačka, Primorsko-goranska, Istarska)

Četiri pobjednika poluzavršnih skupina natjecat će se na Završnici Kupa ISF-a. Pobjednici Završnice, u kategoriji djevojaka i mladića, predstavljat će Hrvatsku na ISF Svjetskom školskom prvenstvu.