Učenice Gimnazije Fran Galović su kako smo već i pisali izborile državnu završnicu srednjih škola u Poreču gdje su se plasirale nakon što su spretno pobijedile svu konkurenciju na međugradskoj i županijskoj razini. Po dolasku u Poreč najprije su ih čekale izrazito teške utakmice u skupini sa Sesvetama i Labinom gdje su se cure uspjele plasirati u četvrtfinale. Tamo ih je ponovno čekala teška utakmica s Ekonomskom školom iz Zagreba. Uz dosta drame uspjele su pobijediti i proći u polufinale. U polufinalu bilo je već nakupljenog umora što je dobro iskoristio Ivanić Grad. U toj su utakmici cure propustile prilike za sigurne i lake golove što je i kulminiralo zbog dinamičnog tempa te je Ivanić na kraju slavio uz tri gola prednosti. U posljednjoj utakmici za treće mjesto cure su bez većih problema savladale Gimnaziju iz Osijeka i osigurale broncu.

Za završnicu su školu predstavljale Nika Dedi, Lucija Horvat, Patricia Jagustin, Ana Javorić, Antea Marijanović, Dunja Međurečan, Stella Pintarić, Zoa Sever, Lana Zvonar, Lana Strugar, Tara Đelekovčan, Ema Đuranek, Klara Švenda i Mia Zagrajski. Dok su Lea Hrupec, Tara Tetec, Bruna Lukša i Ema Stručić bile aktivne u primarnoj fazi na gradskoj i županijskoj razini s obzirom da se radi o djevojkama koje su nedavno pretrpjele ozljede te se u treninge i igru uvode postepeno kako bi se sačuvalo njihovo zdravlje.

Gimnazija je izrazito ponosna na njihovu borbenost i požrtvovnost na terenu, a prije svega na zajedništvo koje je vladalo na terenu i izvan njega. Želimo posebno zahvaliti na sjajnoj suradnji između Gimnazije Fran Galović i Rukometnog kluba Podravka te naravno sve pohvale curama zato što su zaista lijepo odgojene. Moram se posebno zahvaliti i trenerima te Upravi kluba na svim savjetima koji su nam itekako bili korisni – rekla je Marina Tomac-Rojčević koja je vodila cure kroz ovo natjecanje i dodala kako je ova generacija puna potencijala, a s obzirom da su cure bile među mlađima još ih čekaju brojni uspjesi u sportu. 

Rukometni klub Podravka se zahvaljuje profesorici Marini Tomac-Rojčević koja nas je izvijestila o uspjesima naših rukometašica na koje smo i mi kao klub iznimno ponosni. Čestitke i veliko bravo za ovaj uspjeh zaslužnim profesorima i curama.