Sa Glavne skupština // Foto Ivo Čičin-MašanskerU četvrtak, 23. srpnja, u Koprivnici je održana redovita Glavna skupština Rukometnog kluba Podravka s.d.d. na kojoj su jednoglasno usvojeni svi prijedlozi odluka dani na glasovanje. Na osnovi toga dana je razrješnica Upravi i Nadzronom odboru, prihvaćen raspored i uporaba dobiti ostvarene poslovanjem u 2014. godini i imenovan revizor društva za 2015. godinu. Svi materijali dostupni su na https://www.rk-podravka.hr/zivot-kluba/dokumenti.html

 

Prezentirano je i detaljno izvješće o sportskoj djelatnosti Rukometnog kluba Podravka s.d.d. tijekom protekle godine. U sezoni 2014./2015. osvojena je dupla kruna, RK Podravka osvojio je prvenstvo i kup Hrvatske te su oba trofeja vraćena u Koprivnicu. Zahvaljujući ovim vrijednim rezultatima, RK Podravka je proglašen najboljom ženskom ekipom grada Koprivnice te najboljom ekipom Koprivničko-Križevačke županije. Osim toga, posebno vrijedi istaknuti kako su i mlađe ekipe RK Podravka, točnije Podravka II i Podravka III u svojoj konkurenciji na završnicama prvenstava osvojile 1. mjesta što dovoljno govori o igračkom potencijalu iz vlastitog omladinskog pogona koji će jednog dana kvalitetno popunjavati seniorski kadar.

Skupštini je bio nazočan 21 dioničar, koji su zastupali 99,095 postp temeljnog kapitala.

Predsjednica NO O. Jakupec podnosi izvješće // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Rasprave na Glavnoj skupštini Rukometnog kluba Podravka s.d.d nije bilo, Na kraju je u ime većinskog dioničara Grada Koprivnice gradonačelnica Vesna Želježnjak zahvalila svima koji su pridonijeli da se klub preimenuje u dioničko društvo, uz posebnu zahvalu sponzoru, Podravki, ali i drugima, što su omogućili da se nakon preoblikovanja danas mogla održati vrlo mirna skupština doioničara. Izrazila je nadu da će se i na sportskom polju nastaviti uspjesima i osvojiti prva mjesta u prvenstvu i kupu.

Jedina članica Uprave, direktorica kluba Božica Palčić, zahvalila je dioničarima na povjerenju koje je iskazano razrješnicom za 2014. godinu, a ujedno je upoznala dioničare da je iza skupštine predviđeno prvo okupljanje Podravke Vegete u novoj sezoni.

Po završetku Glavne skupštine, predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke Olivija Jakupec, pozdravila je igračice i stručni stožer na prvom ovosezonskom okupljanju s porukom kako je osnovni cilj u novoj sezoni zadržati oba trofeja u koprivničkim vitrinama, a na europskom polju dostojno zastupati boje ovoga kluba.