Vesna Milanović Litre kao vanjska igračica // Foto Robert ŠoštarićGyör je očekivano pobijedio, domaće bez Tatari nisu mogle više. Györ je pobijedio 22:29 (11:14) u 5. kolu B grupe Lige prvakinja. Koprivnica se nadala, ali, iskreno, više su to bile želje. Doprvakinje Europe bile su bolje, pa je u 1. poluvremenu dosta smetao kriterij njemačkih sudaca koji je, ne bismo rekli išao na ruku, nego je podilazio jačima.

Obrazloženje viđenoga. Prvo poluvrijeme, ne znamo točno kako ekipe biraju stranu, ali njemački suci su je izabrali: oni su za Györ – osam sedmeraca za Mađarice, ”čak” dva za Podravku Vegetu. Sva sreća da se Görbicz ”iskazala”: dva puta fulala, jedanput joj je Marta Žderić ukrotila loptu. Pa je kod semderca prestupila i Lekić. Inače bi rezultat bio baš po mjeri ”šnajdera”. A gospodi šnajderima treba samo poručiti da je Györ tako dobra ekipa da joj pomoć mladaca u crnim EHF-ovim dresovima nije potrebma. Znamo odnose u rukometu, pa otkud ovi Nijemci da to pokvare? Nek’ sude pošteno, kad se umore od izmišljanja.

Sanja Damnjanović // Foto Robert ŠoštarićGyör je bolja ekipa, ali i sa oslabljom Podravkom Vegetom (bez Tatari, koja je samo sjedila na klupi) tek u 20. minuti prvi put je poveo s tri razlike 7:10. U 24. minuti desno krilo Radičević, koja je u 1. poluvremenu dala 4 gola, povećala je na četiri razlike, kao i Kovačićeva kasnijeu 2. poluvremenu na 12:16, a onda ista igračica i na 6 razlike, 12:18 u 37. minuti.

Horvat na srednjem vanjskom dosta je lutala i zaboravila na osnovnu zadaću: ”derati” po golu. Njena dodavanja nisu ulijevala povjerenje i igračice su koji puta izgledale izgubljeno, bez znanja o tome koja se akcija igra. Sreća da je bljesnula tri puta Milanović Litre, dva puta Gaće, a Damnjanović jest konstanta, ali ne može sama. Čekamo drugo poluvrijeme, možda se na srednjem vanjskom ukaže Nikica Pušić-Koroljević, ili neka druga.. Poluvrijeme: vodstvo Györa 11:14. ”Probavljivo”.

I Anita Gaće pokušala je na vanjskoj poziciji // Foto Ivan BrkićAli, nije se ni očekivala domaća pobjeda. Glavno da se izdržalo, a i jače popunjene (Krim recimo pun ”k’o brod”), ekipe prolaze loše sa Györom.U 2. poluvremenu trener domaćih Neven Hrupec mijenjao je igračice na raznim pozicijama, suci su nastavili sa sedmercima, ali su ipak izjednačili njihov rezultat, po tri za svaku ekipu. Spomenuli smo, Györ je postavio šest razlike, u 37. minuti bilo je 12:18, smanjila je vrlo agilna Milanović Litre, a stječe se dojam da se ne dosuđuju Györova probijanja. Ma da, uvijek su nam krivi suci, a možda se na snimci bude vidjelo drugačije, no uživo je takav dojam, ali oni nisu krivi za promašaje zicera, za slabu organizaciju napada (ne ide to bez Tatari), a igračice koje bi trebale biti organizatorice djelovale su pomalo nespretno. To je, nažalost, tako, ne mogu sve rukometašice biti all round igračice. Nakon što je napravljena razlika napucavalo se s jedne i druge strane, golova ukupno dosta, ali za napraviti nešto s Györom treba ih više od 25, ili 30.

Konačni rezultat je 22:29 (11:14), najbolja kod gošći Andra Lekić, pa golmanica Herr i Radičević, a kod Podravke Vegete Vesna Milanović Litre, Sanja Damnjanović i Marta Žderić. Premalo igračica za pothvat.

Slijedi utakmica u Ljubljani. Podravka Vegeta ne smije izgubiti sa 4 razlike, može s dva ili jedan, odigrati neriješeno ili pobijediti. Ali to je tek za tjedan dana.

UTAKMICA 5. KOLA B GRUPE LIGE PRVAKINJA

PODRAVKA VEGETA – GYÖRI AUDI ETO KC 22:29 (11:14)

Predstavljanje // Foto Ivo Čičin-Mašansker

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 2500. Suci: Robert Schulze i Tobias Tönnies (Njemačka). EHF delegat: Marjan Načevski (Makedonija).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (7+1), Jelčić (1+0), Kapitanović (-); A. Čović, Ž. Čović 2, Pongrac, S. Šenvald, L. Kalaus, Gaće 3, Damnjanović 8(5), Milanović Litre 5, Dragišić, Vidak 1, Tatari, Horvat 3, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

GYÖRI AUDI ETO KC: Lunde Haraldsen (-+0), Herr (13+0); Radičević 5, Löke 2, D. Hornyák 1, Korsos, Görbicz 2, Kovacsics 6(4), Amorim 3, Rédei-Soós 3, Tervel, Orbán, Szepesi, Lekić 7)3). TRENER: Ambros Martin.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(5), Györi Audi ETO KC 11(7).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minuta (Milanović Litre 2+2), Györi Audi ETO KC 8 minuta (Löke i Amorim 2+2).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Lekić (Györi Audi ETO KC).