HRS“Dragi rukometni prijatelji,
Hrvatski rukometni savez oduvijek je nastojao tretirati sve klubove jednako, neovisno o njihovoj veličini i broju trofeja koji su osvojili.

Naravno da smo ponosni na perjanicu ženskog rukometa u posljednjih 20 godina, a to je upravo Podravka Vegeta, kao i na sve trofeje koje su Koprivničanke osvojile, posebno one međunarodne. Ponosni smo i na (gotovo) sve domaće naslove prvakinja i nacionalne Kupove što samo potvrđuje da je Podravka Vegeta najbolji i najtrofejniji ženski rukometni klub otkako je hrvatske samostalnosti. I oduvijek je Podravce krasila skromnost, znali su se nositi s pritiskom šampiona i tretirati dostojno svoje rivale, uostalom tako sportu i priliči. Stoga nam se vaš zahtjev o dodjeli medalja danas, kad prvenstvo još nije gotovo, čini malo neobičnim.

Nigdje u sportskom svijetu nije poznat obićaj da se trofeji i medalje dijele uoći završetka nekog natjecanja. Jer medalje i pehari označavaju upravo to – laureate PO SVRŠETKU natjecanja. Tako da nas je jako začudio vaš prijedlog o dodjeli kad vama odgovara, a ne kad natjecanje bude gotovo. Posebno zato što vaš klub još ni matematički nije osigurao naslov prvakinja. A draž sporta je upravo u neizvjesnosti. Uostalom, postupili bismo protivno zdravoj logici i time obezvrijedili ne samo natjecanje u 1. HRL za žene nego i sve ostale klubove u našem sportu. Koja bi to poruka bila: vi se natječite, a mi ćemo dodijeliti naslov onome za koga mislimo da će biti prvi na kraju? Ne, dragi Podravci, ne u našem sportu. Bez obzira na količinu ljutnje i cinizma kojom nas obasipate u vašem obraćanju javnosti.

Cijenimo što ste pripremili program, što ćete otvoriti novu saunu te tako poboljšati uvjete za rad u vašoj dvorani, što ste pozvali novinare i fotoreportere, što ćete proslaviti vjerojatno matematičko osvajanje naslova prvaka tri kola prije kraja. No, medalje i pehari svugdje u svijetu dodjeljuju se po završetku natjecanja, pa će tako biti (i do sad je bilo) i kod nas. Žao nam je što posljednju utakmicu, po vama, igrate u gostima. No, isto tako možete pripremiti sve gore navedeno i za 14. svibnja. Tada se igra posljednje, 26. kolo, i službeno završava sezona 2010/2011., a Podravka Vegeta trebala bi igrati kod kuće protiv Zaprešića. No, Zaprešićanke su odustale od natjecanja, utakmice neće biti, ali svakako bi mogla biti upriličena dodjela medalja i pehara novim/starim prvakinjama. Tada bismo se rado odazvali i došli u Koprivnicu dodijeliti medalje i pehare te čestitati na postignutom rezultatu. S radošću u srcu i bez ikakvog osjećaja nepravde prema drugima. Samo za taj osjećaj vrijedi se strpiti još par tjedana, priznajte.

S poštovanjem,
Zlatko Škrinjar, glasnogovornik”

Objavljujemo ovo bez komentara, uz informaciju da nema nikakvog otvaranja saune, ona već radi, tek molba novinarima da se to zabilježi i za javnost. Isto tako, klub nije mislio da bi se medalje dijelile prije utakmice, dakle, ne misli da je praktički prvi. Nada se da bi to mogao biti danas u 19,30 sati. A klub ima pravo na svoje male želje, makar one izazvale reakcije i makar su one administrativno neostvarive. A ionako je kancelarija kluba dobila podatak da medalje nisu gotove. I to je u redu. Pojest će se nešto slatko i bez medalja. A ljutnje i cinizma nema, poziv u Koprivnicu još stoji.