Zadnji trening rije finala // Foto Ivo Čičin-MaanskerSinoć, u srijedu, igrao se finale rukometnog Kupa za Koprivničko-križevačku županiju. Završni susret igrao u se sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, a nastupale su ekipe ŽRK Mlinara i Podravka Lino. Rezultat susreta ŽRK Mlinar – RK Podravka Lino 36:40, poluvrijeme 21:19.

Već otpisane i s prepolovljenom ekipom uspjele smo po tko zna koji put dokazati da unatoč tome što smo nastupali bez četiri prvotimke, što su nam na vanjskim ozicijama bile prisiljene igrati krilne i linijske igračice, bez obzira što se još uvijek borimo s neiskustvom, ipak imamo karakter ekipe da se vratimo iz rezultatskog minusa i da se ne predajemo do zadnje minute, bez obzira u kojem sastavu nastupamo i s koliko igračica.

Početak utakmice bolje su otvarile domaće igračice i u prvim minutama susreta stvaraju veliku rezultatsku prednost, uglavnom zahvaljujući tome što se nismo pridržavali onoga što je dogovoreno prije početka utakmice. Obranu nismo odigrali prema dogovoru, a u napadu nam je lopta šetala oko protivničke zone bez odlučnosti da zabijemo gol. Nakon minute odmora stvari polako sjedaju na svoje mjesto, a kada smo još i promijenili obranu protivnice su sve teže dolazile do pogodaka. Kako se utakmica primicala kraju podizali smo tempo i u zadnjih desetak minuta napravili smo razliku od 8-2 da bi se u zadnjim sekundama opustili i primili dva nepotrebna gola i tako dozvolili protivnicama da ublaže poraz na prihvatljivih 36:40.

Moram pohvaliti sve igračice. Karlovčan i Hmelina bile su neumoljive u zabijanju golova, linijsku igračicu L. Šenvald odlično su proigravale vanjske igračice, uglavnom Ljubić, koja je odlično odigrala na poziciji srednje vanjske, Horvat je solo akcijama pokazala da je i srijeda dobar dan, ako se koristi ono što se uči, Franjkić je zabijala ono što je morala, a u obrani s Alvir obavila je odličan posao. Samozatajna Alvir osim što je bila stup obrane, u napadu je upošljavala Franjkić. Vratarka Šafar nije baš ušla koncentrirano u utakmicu, što je rezultiralo primanjem velikog broja golova, a promjenom na vratima Kosnica je obranila nekoliko lopti pruživši nam malo sigurnosti, ali nakon jedne intervencije ozlijedila je šaku tako da smo vratili Šafar na gol. Mali odmor na klupi bio je dovoljan za Šafar da se ”’vrati u utakmicu”, a samom finišu utakmice s nekoliko odličnih intervencija i s dva obranjena sedmerca pokaže zašto je jedna od najperspektivnijih vratarki u svom godištu.

FINALE KUPA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

ŽRK MLINAR – RK PODRAVKA LINO 36:40 (21:19)

KRIŽEVCI – GŠSD LJudevita Modeca. Sutkinje: Vedrana Stančir i Ivana Koren (obje Koprivnica). Nadzornik: Vladimir Jurenec (Koprivnica).

ŽRK MLINAR: Pavliček, Perharić; Horvat 8, Ljutić, Antolić 4, Banić, Kralj, Grbus 9, Nemčić, Blažun 10(2), Jakopović 1, Čikulin 4, Harča. TRENER: Dario Sokač.

PODRAVKA LINO: Kosnica, Šafar; Ljubić 4, Karlovčan 11, Šaško, Franjkić 4, L. Šenvald 5, Hmelina 9(3), Horvat 5, Alvir 2. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Mlinar 5(2), Podravka Lino 3(3).

ISKLJUČENJA: Mlinar 2 minute (Jakopović), Podravka Lino 2 minute (Alvir).