Nikica Pušić-KoroljevićI u drugoj pripremnoj utakmici hrvatske ženske rukometne reprezentacije za nastupa na SP u Brazilu, Hrvatska je bila bolja od Srbije: 32:25 (14:14). Utakmica se igrala u Istarskom Kašteliru.

”Daleko kvalitetnije, nego dan ranije, izašle su Srpkinje na teren i do 40. minute, bile su bolji suparnik. Tada je Srbija imala prednost 20:18, ali Hrvatice furioznom serijom 10-1, preokreću rezultat u svoju korist i dolaze do pobjede u posljednjem pripremnom susretu pred polazak za Brazil na Svjetsko prvenstvo”, piše složbeni portal Rukometnog saveza Srbije www.rss.org.rs.

U BRAZIL NE PUTUJU PERAICA I DŽONO

Iza 21 sat dobili smo izjavu izbornika hrvatske rukometne ženske reprezentacije Vladimira Canjuge, pa je stavljamo naknadno:

– Prvo poluvrijeme su djevojke odigrale kao da su bile na slobodnom danu. Ušli smo premekano, promašili pet zicera, a u obrani nismo mogli zaustaviti Damnjanović i Cvijić. U poluvremenu sam malo dignuo glas, objasnio sam djevojkama da nemaju pravo razići porazom se, a i morali smo odigrati za divnu kaštelirsku publiku koja je navijala cijelu utakmicu. Drugo poluvrijeme smo počeli s nekim rotacijama u obrani u kojoj su glave uloge preuzele Šerić i Penezić. Zaustavili smo njihovu glavnu polugu Damnjanović-Cvijić, i u 40. minuti smo se uspjeli odvojiti i održati prednost do kraja. Zadovoljan sam s ove dvije provjere, kako rezultatski tako i pristupom, osim današnjeg otvaranja, naravno. Na kraju, netko je morao otpasti, jer u Brazil vodimo 17 igračica. Odlučio sam su to Aneta Peraica i Dragica Džono. Na crti imamo Vesnu Milanović Litre i Andreju Šerić te mladu Katarinu Ježić, koja je svakako budućnost našeg rukometa i dobro će joj doći iskustvo s velikog natjecanja. Također, Aneta Peraica je dobro radila, no u ovom trenutku su u prednosti Jovetić i Gaće na desnom, odnosno Zebić i Pušić-Koroljević na lijevom krilu – rekao je izbornik.

Najefikasnija u hrvatskoj reprezentaciji bila je Andrea Penezić sa sedam postignutih golova, a do nje Nikica Pušić-Koroljević sa šest, Miranda Tatari sa četiri itd. Najefikasnije srpskoj reprezentaciji bile su Svetlana Ognjenović i Dragana Cvijić svaka s po šest pogodaka, Podravkina Damnjanović pet.

Reprezentativke su nakon ove utakmice dobile slobodno do utorka, 29. studenoga poslije podne, kada se u 18 sati okupljaju u Zagrebu. Nakon okupljanja, imat će još jedan trening, a u Brazil putuju u srijedu ujutro.

PRIPREMNA UTAKMICA ZA SP U BRAZILU

HRVATSKA – SRBIJA 32:25 (14:14)

ISTARSKI KAŠTELIR – Gradska dvorana. Sutkinje: Helena Crnojević i Emina Kostecki-Radić (obje Hrvatska).

HRVATSKA: Grubišić (7), Žderić (8); Tatari 4, Kiridžić 1, Jovetić 3, Šerić, Petković 1, Gaće 1, Pušić-Koroljević 6, Horvat 1, Franić 3, Penezić 7, Lovrić 1, Zebić 3, Milanović-Litre, Peraica, Džono, Ježić 1. IZBORNIK: Vladimir Canjuga

SRBIJA: Nikolić, Krpež 1, Popović 4, Koperec, Števin, Dmitrović, Matić, Živković, Kačarević, Vučković, Erić, Pop-Lazić 1, Ognjenović 6, Cvijić 6, Liščević, Milošević, Damnjanović 5, Bartošić 2, Čolić. IZBORNIK: Saša Bošković.

SEDMERCI: Hrvatska 4(4), Srbija 4(3).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Šerić, Penezić), Srbija 2 minute (Damnjanović).

IGRAČICA UTAKMICE: Andrea Penezić (Hrvatska).