Još godinu dana vjernosti // Foto Ivo Čičin-Mašansker RK PodravkaIskusna gomanica Mirjana Milenković i lijevo krilo Ekatarina Nemaškalo odlučile su produžiti vjernost Rukometnom klubu Podravka. Nadaju se uspješnom završetku ove i dobrim rezultatima u idućoj sezoni. Uskoro slijede nova produženja ugovora i potpisi novih igračica. Zasad je na licu direktorice RK Podravke Božice Palčić široki osmijeh.

Čestitke Mirjani Milenković // Foto Ivo Čičin-Mašansker RK PodravkaNakon potpisa nove igračice, desnokrilne Ane Nikšić, njih dvije prve su igračice koje su produžile i potpisale novi ugovor.

– Sretna sam što su Mirjana i Ekatarina produžile vjernost Podravki i što će ostati još godinu dana tu. Nadam se da ćemo biti obostrano zadovoljni i da ćemo iduće godine nastaviti pregovore i možda potpisati ugovore na jedno duže razdoblje – rekla nam je Božica Palčić.

Mala provokacija za direktoricu: I poboljšati ugovore?!

– Da, da, ako bude dobrih sportskih rezultata, ne vidim razlog da ne poboljšamo ugovore.

MIRJANA MILENKOVIĆ: OSJEĆAM SE OVDJE KAO KOD SVOJE KUĆE

Nakon godinu dana Mirjana Milenković je odlučila – ostajem!

– Zašto? Osjećam se ovdje kao kod svoje kuće. To sam stavila kao prvu prednost za odluku da produžim još na godinu dana. Trener mi je pomogao u sigurnosti i samouvjerenosti u sebe, da mogu pokazati svoje prave kvalitete. Na nekoliko utakmica mislim da sam to i pokazala i, jednostavno, kad se osjećaš sigurno i pun samopouzdanja možeš igrati s bilo kojom ekipom. Mislim da će iduće sezone biti posložena bolja ekipa. Ovo je mlada ekipa i mislim da treba još puno toga napraviti.

Ali ovo što smo mi potpisale treba staviti u drugi plan. Najvažnije nam sada dolazi u natjecanjima, a što će biti dogodine, o tome polako. Da vidimo što će biti u ova tri tjedna, to je najbitnije. Dvije utakmice s Lokomotivom su nam najznačajnije. jasno, prvenstveno prva utakmica sa Zametom u Rijeci, a poslije polufinale kupa s Lokomotivom. Tek nam predstoji završnica.

Čestitke Ekatarini Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-Mašansker RK PodravkaS Lokomotivom u Zagrebu u prvenstvu bit će mnogo teža utakmica nego što je bila ovdje. Na ovoj su utakmici odlučile neke nijanse. Osobno smatram da je Lokomotiva možda na papiru jača, ali ekipni duh sigurno nemaju kao što mi imamo. Pokazale smo to na dosta utakmica. Ne mogu ništa loše reći o Lokomotivi, ali iako su nas pobijedili, mi imamo timski duh, koji kod njih nisam vidjela. Ako će to presuđivati, presudit će u našu korist. Ako smo prave i s ekipnim duhom ni jedna ekipa nam ne može parirati.

EKATARINA NEMAŠKALO: BORIT ĆEMO SE, OČEKUJEM VELIKE REZULTATE

Za Ekatarinu Nemaškalo nismo imali pitanja, buduća je novinarka, pa neka sama sebi postavi pitanje i odgovori. I, evo:

– Došla sam iz male sredine u ovako veliki klub. Možda s manje iskustva, ali sam puno napredovala i zadovoljna sam s onim što sam dala i što su mi dali šansu i mogu samo reći da sam spremna za nove izazove. Borit ću se, dat ću sve od sebe i nadam se da će trener imati povjerenja u mene. Očekujem velike rezultate.

Milenković, Palčić, Nemaškalo // Foto Ivo Čičin-Mašansker RK PodravkaPrvi put u Ligi prvakinja! To mi je zapravo bio san, zaigrati u takvom društvu. Bilo je prekrasno iskustvo. I s klupe i pogotovo s terena, to je bio veliki događaj za mene.

O ovome što nas još čeka ove sezone, tj. o Lokomotivi, mogu reći da nije jača od nas što se tiče ekipnog duha. Kod nas je ovako: ako sve igramo maskimalno, ako dajemo sto posto od sebe možemo svakoga pobijediti. Sad, jesu li fizički bolje od nas – moramo se odmjeriti, pokazati na terenu. I borit se. Znam da nitko neće prigovoriti ako se borimo, ako pokažemo dobru utakmicu. Mislim da nam mora biti veliki motiv to što su nas tu doma pobijedile: moramo im to vratiti!

I tako, dan po dan i zapsinik za iduću godinu bit će popunjen od prvog do šesnaestog mjesta. Sjećanje na budućnost: želja za osvajanjem pehara // Foto Ivo Čičin-Mašansker RK Podravka