Budućnost - Podravka-Vegeta, nakon LP - KPK // Foto Ivo Čičin-MašasnkerPodravka Vegeta na sutrašnjem (utorak, 25. studenoga 11 sati) izvlačenju parova osmine finala EHF Kupa objednika kupova u sjedištu EHFa u Beču bit će nositelj. Osam nositelja su četvrtoplasirane ekipe iz grupa Lige prvakinja te bolje plasirani sudionici kvalifikacija za Ligu prvakinja koji su prošli 3. krug (1/16) Kupa pobjednika kupova.

Nositelji su:

(AUT) Hypo Niederösterreich

(CRO) HC Lokomotiva Zagreb

(CRO) HC Podravka Vegeta

(DEN) FC Midtjylland

(HUN) FTC Rail Cargo Hungaria

(NED) SERCODAK Dalfsen

(POL) MKS Selgros Lublin

(SRB) WHC Radnički Kragujevac

Oni se u osmini finala ne mogu sastati međusobno. Svaki od njih može dobiti nekoga iz druge grupe na izvlačenju, a to su:

(DEN) Randers HK

(FRA) Fleury Loiret Handball

(GER) HSG Blomberg Lippe

(HUN) Siófok KC – Galérius Fürdö

(NOR) Byasen Trondheim

(NOR) Tertnes Bergen

(ROU) H.C.M. Roman

(RUS) Zvezda Zvenigorod

Igraju se dvije utakmice. Klubovi koji mogu biti suparnici Podravki Vegeti su iz Danske (2), Francuske, Njemačke, Mađarske, Norveške, Rumunjske i Rusije. Iako su nositelji s jačim rejtingom, mogući suparnici nisu nimalo bezazleni.

POŽELJNI SUPARNICI: BYASEN, ROMAN I BLOMBERG

Trener Podravke Vegete Goran Mrđen večeras, nakon što je doznao nositelje i moguće suparnike, kao manje željene imenovao je po rejtingu jače ekipe, a to su Randers, Fleury, Siófok, Tretnes i Zvezda.

– S njima se ne bih želio sastati, a o rejtingu su lakši suparnici njemački Blomberg, norveški Byasen, kojeg smo pobijedili u kvalifikacijama i rumunjski Roman. Ostalih pet jake su ekipe. Siőfok i Zvezda ojačali su se, a ostali su poznati u rukometnoj Europi – rekao nam je.

To su želje, ždrijeb će reći ostalo.

Tehnički gledano, osim mađarskog Siófoka susreti s ostalim ekipama zahtjevaju daleka putovanja.

Prve utakmice igraju se sredinom, a uzvrati krajem veljače. Pobjednici ulaze u četvrtzavršnicu, među osam ekipa.