KONFERENCIJA ZA NOVINARE // Foto RK PodravkaNa konferenciji za novinstvo nakon utakmice vedro lice Koprivnice! Pred novinare od pobjednika izašli su Jelena Živković i trener Goran Mrđen. Ako je po zaslugama, odmah do njih moglo je sjesti još pet-šest igračica, tako su Koprivničanke bile dobre.

Junakinja Podravkine pobjede Jelena Živković izjavila je:

– Čestitam suigračicama, veoma sam sretna što smo uspjele ostvariti cilj kojeg smo zacrtali, a to je da poklonimo Mirandi pobjedu za rođendan. Drago mi je što su sve igračice dobile šansu za igru i što su je iskoristile, od golmanica preko krila do bekova i pivota. Što se tiče nas vanjskih, imale smo sve jako dobru partiju danas, bilo je jako malo promašenih šuteva, malo tehničkih pogrešaka što je jako dobro s obzirom da smo igrale protiv jedne norveške ekipe, a njima je glavno oružje kontranapad i polukontra. Mislim da je to presudilo utakmicu, što smo mi njima zaustavili kontru i što su to radili mnogo manje nego inače. I oni su rekli da nisu igrali tako čvrstu obranu, u svakom našem malo jačem duelu mogli smo proći i zabiti gol, tako da smo stvarno svi zadovoljni današnjom utakmicom i treba se tako pripremiti i za sutra. Dobro smo proučili sve ekipe i gledali snimke, tako da ne bi trebalo biti problema oko taktike. Sad je samo pitanje kako ćemo to realizirati.

Prije utakmice Miranda Tatari dobila je od direktorice RK Podravke s.d. Božica Palčić buket cvijeća za današnji rođendan, a buket je pripao i Ivani Kapitanović za nedavni (Kapi dolazi na slici s desne strane).

Božica Palčićčestita Mirandi tatari, Ivana Kapitanović (desno) dolazi po svoj buket // Foto RK Podravka

– Jeste li očekivali da će biti tako uvjerljivo?

– Iskreno nisam vjerovala da će biti tako uvjerljivo, nisam očekivala 10, barem pet. Ali šalu na stranu, stvarno smo se dobro pripremile, gledale smo puno snimki, crtali smo, pisali smo, svatko je imao svoj zadatak, i samo da nismo bile koncentrirane to ne bismo učinile kako treba. Od njihove prve igračice do zadnje na klupi, sve do jedne smo ih izanalizirali i to je rezultat te upornosti i naše budnosti i ustrajnosti u svemu tome.

Kako komentira svoju odličnu partiju s izuzetnim postotkom šuta i velikim brojem asistencija?

– Što se tiče asistencija, meni je to glavno oružje. Meni se danas otvorilo, sutra će možda nekom drugom. Stvarno sam bila koncentrirana, da gledam i golmanicu i obranu, da gledam ruke i da zaobiđem sve to i onda postignem gol. Puno su mi pomogle suigračice, recimo kad mi Miranda napravi križanje, one sve ostanu na šest bez bloka, to je nama zicer.

Goran Mrđen, trener Podravke Vegete, sjajio je od sreće:

– Kad svi u obrani krenemo agresivno, to nas na neki način drži i onda smo dalje puni samopouzdanja. Oni kažu da su igrali lošu obranu, da je to ključ, a ja mislim da je ključ utakmice bila naša obrana, naravno uz dobar postotak šuta i malo tehničkih grešaka. Držali smo se dogovora, ovo što smo postavili u startu je počelo prolaziti i nije bilo razloga da se toga ne držimo i dalje.
Tko god da nam dođe u finalu, mi moramo biti još agresivniji kako bismo izdržali u tome što smo naumili.

– Visokim ritmom ste zapravo zaustavili Norvežanke, iako je to njihovo jako oružje?

– Ako se ”riješi”’ polukontra i kontra, ako ih dovedemo šest na šest, onda to njima ne odgovara. Danas je pobijedio naš rukomet, rukomet s ovih prostora. Mi smo njih doveli na naše, a ne oni nas na njihovo.

– Imat ćete oko dva sata odmora više, a uspjeli ste i odmoriti glavne igračice. Koliko će to značiti u nedjelju?

– Kad bi čovjek gledao rezultat i vrijeme na semaforu, možda je to trebalo napraviti i prije. Međutim, s jedne strane trebaju se i igračice koje više igraju uigravati kroz ovakvu utakmicu. Vidjet ćemo kako će druga utakmica završiti. Ako ona bude neizvjesna i u jakom tempu, onda bi moglo značiti. Na kraju krajeva, išli smo na turnire da bi ovo radili, ciljano smo se pripremali za ovo. Bez obzira s kim igrali u finalu, mi u prvom redu razmišljamo o sebi. Imamo informacije o svima, pa ćemo vidjeti.

Claus Mogensen, trener Byasena:

– Podravka je bila puno bolja od nas, pogotovo u obrani. Bili su jači u duelima, lako su postizali pogotke, a naša je obrana zakazala

Marta Tomac, kapetanica Byasena:

– Čestitam Podravki. Mi smo loše odigrale obranu, i mislim da smo tu izgubile utakmicu. Podravka je kvalitetna ekipa, prepoznali su naše loše strane odmah i to su iskoristili.

SLAVLJENICA TATARI

Odmah nakon utakmice sva prestretna slavljenica Miranda Tatari je rekla:

– Čestitke ekipi, stvarno smo super odigrale, od obrane do napada, od prve do zadnje sekunde. Dobro smo se pripremali i drago mi je da smo uspjele održati koncentraciju u svim segmentima. Zaslužile smo ovo. Da nam je netko rekao da će biti tolika razlika, rekla bih neka bude dva-tri, samo da prođemo. Bile smo samouvjerene, a nakon ovoga, zašto ne vjerovati i dalje. Mislim da smo danas pokazale da možemo svakoga zgaziti ako treba. Sretno nam!

Slaveljnica bira strane // Foto RK Podravka