Pobjednice turnira, mlađe kadetkinje PodravkeMlađe kadetkinje RK Podravka ovaj su vikend 17. i 18. prosinca i službeno završile ovogodišnje natjecanje sudjelovanjem na tradicionalnom Božićnom turniru u Sesvetama. Osvojile su prvo mjesto. Izvještaj je napisao trener Branko Krajačić.

IZVJEŠĆE BRANKA KRAJAČIĆA

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa podijeljenih u dvije skupine, a vrijeme trajanja utakmica bilo je 2 x 15 minuta. Prvi se dan odvijalo natjecanje u skupinama, a Podravka je u skupini A, superiorno osvojila prvo mjesto, pobijedivši Opatiju 27:21, Sesvete 19:13 i Grude 19:14.

Kao pobjednik skupine, drugog se dana (već u 9 sati), u četvrtini finala susrela s ekipom TVIN-a i ponovo pobijedila s visokih 27:8.

Na polufinale je trebalo čekati do 14,15 sati, a na suprotnoj strani bila je ekipa Sinja. Ozbiljne i motivirane od prve minute, nisu dozvolile nikakvo iznenađenje i na kraju su ostvarile još jednu uvjerljivu pobjedu 23:12.

Već uobičajeno finale u zadnjih pet godina i dva stara znanca: Zrinski i Podravka. Utakmica dostojna finala s dva najbolja kluba u tom uzrastu u državi. Od prve minute igralo se nervozno u napadu, ali vrlo angažirano i agresivno u obrani, te bez respekta prema protivniku s obje strane. Igrom gol za gol otišlo se na poluvrijeme s prednošću Zrinskog od 7:5. U drugom dijelu susreta, korišteni su zadnji atomi snage, tvrdo i na rubu incidenta, ali nije bilo značajnijih promjena. Ostala je rezultatska neizvjesnost do kraja utakmice, u kojoj Podravka postiže gol za vodstvo 12:11, a 6 sekundi prije kraja Zrinski kreće sa centra. Jednu napamet bačenu loptu u sredinu, kroz šumu ruku, hvata igračica Zrinskog i sa zvukom sirene ulazi u prekršaj za sedmerac. Lorena Makar sigurni je izvođač i postiže izjednačenje za Zrinski 12:12.

Propozicije nalažu izvođenje po tri sedmerca. Kod Podravke sigurni izvođači bili su Dušak, Šenvald i D. Kalaus, a za Zrinski Zadravec i Posavec, dok je naša golmanica Ana Krmpotić obranila sedmerac Makar. Svi u zagrljaju, emocionalno pražnjenje uz suze i vrisak te pljesak cijele dvorane, koja je kraj utakmice dočekala na nogama. Zaslužena pobjeda od 15:14, a veliki pehar za pobjednika turnira odlazi u vitrine Podravke. Zanimljiv podatak o igri govori da je Zrinski u regularnom vremenu igre, od svojih 12 pogodaka 8 postigao iz sedam metara (Podravka 3), a Podravkine su igračice sedam puta isključene u odnosu na tri isključenja Zrinskog.

Ana Krmpotić prima priznanje za najbolju vratarku turniraNajbolji vratar turnira je Krmpotić (Podravka), najbolja igračica Posavec (Zrinski), a najbolji strijelac Peraica (Sesvete).

Čestitke svim igračicama na osvajanju ovog turnira, nagrada nam je za sva odricanja, uloženi rad, trud, i zalaganje koji dolazi kao kruna još jedne vrlo uspješne kalendarske godine. Od osam ekipa u turniru je sudjelovalo šest ekipa sa završnice državnog prvenstva, a svojim nastupima, igračice Podravke ponovo su potvrdile svoju kvalitetu i opravdale epitet najbolje ekipe u državi.

Za ekipu Podravke nastupile su: Krmpotić, Telic, Široki, Polančec, Sabolić, D.Kalaus, L.Kalaus, Zagorščak, Vuk, Šenvald, Dušak, Pejak, Maljak, Oremović.

Trener: Branko Krajačić

Službeni zapisnici nisu vođeni, već samo rezultati utakmica, pa je i cijelo izvješće rađeno na osnovi osobnih evidencija i zapažanja.

Rezultati u grupi: Podravka – Opatija 27:21, Podravka – Sesvete 19:13, Podravka – Grude 19:14.

Četvrtfinale: Podravka – Tvin 27:8

Polufinale: Podravka – Sinj 23:12

Finalna utakmica: Podravka – Zrinski 15:14 (12:12, 5:7).

Branko Krajačić