Slavlje nakon kvalifikacija // Foto HRSHrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija okupit će se 28. svibnja na trodnevnim pripremama u Dugome Selu na pripremama za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje traju do 31. svibnja.

Svjetsko je prvenstvo održat će se u Španjolskoj u Valenciji od 23. srpnja do 2. kolovoza, a Hrvatska se nalaze u skupini A zajedno s Danskom, Crnom Gorom i Srbijom.

Izbornik hrvatskih juniorki Branko Šebek na pripreme je pozvao 18 igračica. Među njima su tri iz Podravke Vegete: Antonija Oremović, Anamarija Maljak i Sara Šenvald. Također i tri Podravkine igračice na posudbi u drugim klubovima: Ana Krmpotić (Zrinski), Larisa Kalaus i Dora Kalaus (Koka). Ostalih 12 su: Iva Šebalj, Josipa Mamić, i Andrea Pavković (sve Dugo Selo 55), Doris Vlajsović, Lucija Perajica (obje Sesvete Agroproteinka), Nikolina Zadravec i Jelena Kovačić (obje Koka), Iva Karlić (Zamet),Marija Ljubičić (Lokomotiva), Bernarda Čalušić (Samobor), Kristina Barišić (Izviđač Ljubuški i Iva Galetić (Bjelovar),
Na popisu pričuvnih igračica su Lucija Bešen (Sevete Agroproteinka), Anamarija Babić (Koka), Gabrijela Gudelj (Lokomotiva) i Lara Židek (Zamet).

U stručnom stožeru su izbornik Branko Šebek, trenerice Vesna Miletić i Dubravka Tunjić i fizioterapeutkinja Slavica Brčić.