Repr.-juniorke-6-2016Hrvatske juniorke stigle su do posljednje faze priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji od 3. do 15. srpnja. Dosad su se za SP spremale u Ivanić Gradu, Umagu i Zagrebu, a zadnja faza odradit ponovno će bitiu Ivanić Gradu, gdje će boraviti od 24. lipnja do 1. srpnja.

U sklopu priprema hrvatske juniorke odigrale su i tri pripremne utakmice. Prva je bila protiv hrvatske kadetske reprezentacije, dok su druge dvije bile protiv vršnjakinja iz Danske koje su dva puta pobijedile s 28:24 i 29:23. Prije puta u Moskvu čeka ih posljednja provjera sa Slovenijom, 29. lipnja.

U završnu fazu priprema ulazi ovih 18 igračica: Antonija Oremović, Ivana Krešić, Bernarda Čalušić, Marija Ljubičić, Larissa Kalaus i Dora Kalaus (sve Lokomotiva), Magdalena Ečimović (Split 2010), Doris Hren (Ivanić), Paula Posavec i Stela Posavec (obje Zrinski), Anamarija Boras i Ljubica Plazibat (obje ŽRK Split), Josipa Bebek i Andrea Pavković (obje Dugo Selo 55), Nikolina Zadravec i Anamarija Babić (obje Koka), Sara Šenvald (Podravka) i Kristina Prkačin (Trešnjevka).

U stručnom stožeru su izbornica Katarina Ohnjec, trener Silvio Ivandija, trenerica Maja Dundović, trener vratarki Matija Bilušić, kondicijski trener Valter Vuleta te fizioterapeutkinja Marina Tančak.