Izbornik juniorki Nenad Šoštarić // Foto Robert ŠoštarićKad smo nakon plasmana na Olimpijske igre seniroke Hrvatske nabrajali uspjehe hrvatskog ženskog rukometa, nehotice smo na trenutak zaboravili juniorke, koje su se plasirale na SP, koje se početkom srpnja održava u Češkoj. Treba, dakle, u zbir smjestiti i juniorke, koje se pod vodstvom izbornika Nenada Šoštarića okupljaju na pripremama u Vrbovcu u vremenu od 5. do 15. lipnja.

Nernad Šoštarić danas, u utorak, objavio je popis od 18 juniorskih reprezentativki: Jukić, Peti, Vukojević iz Zeline te Podravkina Vidak, koja je bila posuđena Zelini, zatim Razum, M. Milić, Vučković, Krsnik i Pasarić iz Lokomotive, Kapitanović, A. Čović i Dragišić iz Podravke, Plahinek, Debelić i Toto iz Zameta, Žuliček iz Umaga, Jakara iz Sesveta Agroproteinke i Sabljak iz Trešnjevke.

Prigodom objave popisa, izbornik Nenad Šoštarić je rekao:

– Vučković, Pasarić i Peti otkazale su nastup radi fakultetskih obveza, a umjesto njih pozvao sam Dežić, Kocijan i Domjan, sve tri iz Koke. Još je dosta djevojaka koje također imaju ispite i koje ćemo, naravno, puštati, tako da nećemo imati baš idealne pripreme. No, ovo je zadnja akcija ove generacije i ja sam siguran da će sve djevojke pružiti svoj maksimum i napraviti korektan rezultat. Tu prije svega mislim na prolazak skupine i osmine finala. Uđemo li među najboljih 8 ispunili smo naš plan, a sve iznad toga je bonus.

U skupini imamo Norvežanke, koje su prije dvije godine bile viceprvakinje svijeta, Nizozemke koje su viceprvakinje Europe od lani, Rumunjke koje su lani bile šeste dok smo mi bili sedmi, Brazil kao najjaču južnoameričku i Tunis kao najjaču afričku ekipu. Ždrijeb je jako težak, a križamo se sa skupinom gdje su Ruskinje, kao kao jedan od favorita ovog natjecanja, Austrijanke koje su lani bile brončane te Francuska i Poljska koje su također jako kvalitetne. Neće biti lako, no, kao što sam rekao, moramo biti realni. Ono što mi očekujemo od ovih djevojaka je maksimalni pristup u svakoj utakmici i rezultat ne bi trebao izostati.