TRENERI SURADNICI // Piše Snježana Petika
Lino, ilustracijaU nedjelju je na redu bilo odigravanje već tri puta odgađan 1. krug, 1. HKRL sjever (kadetkinje). Krug se odigravao u Osijeku, a sudjelovale su i igračice Broda i Osijeka. Utakmice smo odigrali dvije za redom i zabilježili obje pobjede: s Brodom 34:21 (22:10), s Osijekom 27:23 (13:11).

Na put smo krenuli samo sa 13 igračica zbog činjenice da su se Zagorščak, Oremović i Krmpotić nalazile na pripremama kadetske reprezentacije, Hmelina ima lakšu ozljedu i nismo htjeli ništa forsirati, T. Petika i Borac su pridružene svome godištu, koje se priprema za završnicu državnog prvenstva za djevojčice, Šaško je bila bolesna i mi tako desetkovani. Međutim, niti smanjeni fond igračica nije nas omeo u odluci da dobijemo obje utakmice i tako se plasiramo i na završnicu kadetskog državnog prvenstva. Iako smo igrali u dvije godine starijem godištu, kvaliteta je bila apsolutno na našoj strani. Osječki ljubitelji rukometne igre mogli su uživati u predstavi dvije godine mlađih Podravkašica, koje uz to što dobro igraju rukomet, sve su potekle u matičnom klubu RK Podravka.

Prvi suparnik ŽRK Brod pobijeđen je rezultatom 34:21, poluvrijeme 22:10. Utakmicu smo od prve do zadnje minute kontrolirali. Priliku su dobile sve igračice a posebno su se istakle Karlovčan, Mrđen, Horvat i Široki kao i na vratima sigurna naša vratarka Markanović kojoj se u drugom poluvremenu sa nekoliko lijepih obrana pridružila Kosnica.

1. HRKL 1. KRUG

RK PODRAVKA – ŽRK BROD 34:21 (22:10)

OSIJEK – Sportska dvorana Zrinjevac. Gledatelja 50. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (oba Osijek). Nadzornik: Zoran Sever (Osijek).

PODRAVKA: Markanović, Kosnica; Ljubić 1, Karlovčan 10, Pejak , Benotić, L. Šenvald, Horvat 4, Alvir 1, Papac 3, Pavlović 4(3), Široki 4, Mrđen 6(1). TRENERICA: Snježana Petika.

ŽRK BROD: Grbešić, Pavić; Daidžić 1, V. Kvolik 1, Nikolić, Safundžić, A. Kvolik 11(5), Galić, Pilipović 2, Ivanišić, Ripić, Horvatović 5, Brica 1. TRENER: Darko Celner

SEDMERCI: Podravka 6(4), Brod 5(5).

ISKLJUČENJA: Podravka 8 minuta (Ljubić, Šenvald, Papac, Pavlović), Brod 14 minuta (Ivanišić 3×2, diskvalifikacija,V. Kvolik i Pilipović 2×2).

Nakon odmora od desetak minuta odigrali smo drugu utakmicu s domaćom ekipom Osijeka i slavili pobjedom 23:27, poluvrijeme 11:13. I drugu utakmicu rezultatski smo kontrolirali cijelim tokom. Prvi dio utakmice bio je izjednačen s minimalnim našim vodstvom i stizanjem protivnica za koji je najzaslužnija bila domaća vratarka, koja nam je zadavala mnogo muke. Međutim, kako je utakmica odmicala mi smo podizali tempo, bolje pogađali i na kraju zasluženo pobijedili. U drugoj utakmici su se istakle Papac, Ljubić, Mrđen kao i opet sigurna Markanović na golu.

1. HRKL 1. KRUG

ŽRK OSIJEK – RK PODRAVKA 23:27 (11:13)

OSIJEK – Sportska dvorana Zrinjevac. Gledatelja 50. Suci: Renato Dješka i Toni Pavlić (oba Osijek). Nadzornik: Zoran Sever (Osijek).

ŽRK OSIJEK: Stevanović, Delić; Perković 7(4), Putnik, Granat 4, Anić, Maras 2, Matota 5(1), Nađ 2, Vukušić 3, Kasač. TRENER: Denis Kasun

PODRAVKA: Markanović, Kosnica; Ljubić 7(3), Karlovčan 2, Pejak, Benotić, L. Šenvald, Horvat, Alvir, Papac 12, Pavlović 2, Široki , Mrđen 4. TRENERICA: Snježana Petika.

SEDMERCI: Osijek 5(5), Podravka 5(3).

ISKLJUČENJA: Osijek 12 minuta (Granat i Anić 2×2, Perković i Kasač po 2), Podravka 4 minute (L. Šenvald, Pavlović ).