Miranda Tatari // Foto Ivo Čičin-MašanskerMiranda Tatari, kapetanica je Podravke Vegete, iako je, pitaj Boga zašto, predsjednik IHF-a, Međnarodne rukometne federacije ukinuo kapetanice i kapetane, pa su jedno vrijeme lopte birali predstavnici klubova, koji su sjedili na klupama u odijelima i kravatama (rukomet je stvarno zanimljiv sport po neobičnim propisima). Pa i kod predstavljanja kapetani više nemaju prednost, već se predstavlja redom po brojevima.

Ma što misli IHF, u ekipi mora biti jedan vođa, mora biti osoba koja homogenizira ekipu, koja može reći ekipi, a u svim drugim sportovima kapetani se mogu obratiti i sucima, a da im se ne zažuti pred očima. Međutim, za sve inicijativa od nekuda mora poći. U Podravki Vegeti taj je vođa Miranda Tatari. Ona je i medijski najviše eksponirana, odlično govori engleski i sve je ono u klubu što svjetska krovna organizacija misli da ne treba.

Na presici uoči nedjeljnog susreta s rumunjskim U Jolidon Clujom, Miranda Tatari progovorila je o ozračju među djevojkama nakon dosadašnjih utakmica i uoči novog ispita.

– Mogu potvrditi da je atmosfera stvarno super, i to se vidi na terenu. Kako smo na terenu, tako smo i izvan terena, i to je najbitnije, da sve dišemo kao jedna, i, eto, to sada daje rezultate. Mislim da je to jedan veliki plus, s obzirom na prijašnje godine, kada je uvijek bilo nekakvih trzavica. No, sad je situacija stvarno dovedena na jednu super razinu i to se vidi, osjeti, i stvarno je gušt u takvoj atmosferi igrati i trenirati.

– Navijači su vas pratili i u Rumunjskoj?

– Taj dio navijača moramo posebno izdvojiti i pohvaliti, svaka im čast i hvala im puno. Bilo ih je desetak, ali stvarno su se čuli i vidjeli u Cluju. Hvala im, i to nam puno znači, dobili smo ove godine opet našeg sedmog, odnosno osmog igrača, tribine, publiku. Posebno navijače, koji onda potaknu i ostali dio publike, kako ja velim ”kazališna publika”, koja se na kraju podigla na noge i stvarno nam pomogla. I ta publika i ti navijači dio su tog dobrog rezultata.

Novinari su pitali Mirandu Tatari i o odlasku jedne igračice.

– Odlazak jedne igračice prije početka LP dodatno vas je homogenizirao?

Miranda Tatari // Foto Ivo Čičin-Mašansker– Nije zaslužila niti jednog retka u novinama, mogla je biti čovjek i doći u svlačionicu, doći se pozdraviti i reći doviđenja, stvarno bi to bilo fer i korektno, a ovako je za nas ona prekrižena.

– Koliko će ova utakmica biti drugačija od one u Rumunjskoj?

– Puno. U Rumunjskoj nije bio lijep rukomet, zbog svih uvjeta koji su tamo vladali. Već dugo igram i već dugo nisam vidjela lošije uvjete, od podloge do masne lopte. To je utjecalo, naši šutevi bili su stvarno katastrofa, i to je jedan od razloga zašto smo toliko loše igrale u napadu. Kad nemaš sigurno tlo pod nogama, kad je lopta klizava, teško je igrati. No, nadoknadile smo to, hvala Bogu, odličnom obranom i obranama golmanice Marte Žderić, tako da smo uzele ta dva boda koja su nam stvarno zlata vrijedna. Sigurno će to biti drugačija utakmica. Mi jesmo kvalitetnija ekipa, ali ne zadovoljavamo se time, nego želimo pokazati da tih jedan razlike u Rumunjskoj nije realno. Pokušat ćemo doslovno ”zgaziti” Rumunjke i nastaviti naš pobjednički niz. Sad je sve usmjereno na tu utakmicu – stavila je točku na ”i” Miranda Tatari.

Uz ovo treba malo objašnjenje: igračice konačno vjeruju same u sebe. Stvarno, zašto uvijek samo isticati kvalitetu suparnika, a zanemarivati da je vlastita ekipa dobra, homogena i dobro vođena!