Podravka - Koka, skok DamnjanovićMnogo upotrebljavani izraz za Podravkine rukometašice u raznim medijima, kokice, poslužio je za naslov. ”Kokice” su toliko bolje i od Koke i dosad viđenih ekipa, da to ponavljanje gotovo da prelazi u dosadu. Podravka Vegeta – Koka 34:16 (20:5) u 3. kolu 1. HRL za žene. Tako su ostale neporažene samo Podravka Vegeta, s utakmicom više, i Lokomotiva.

Hrupec je počeo utakmicu s Čović na pivotu, do 18. minute branila je Jelčić, a onda je do 52. Žderić skupila dovoljno poena za igračicu utakmice. Ponajviše zbog obrane zicera. Kad je već proglašena najboljom, onda treba reći da nije trebala dobivati golove iz vana od Ostarijaš (2) i Dežić (2), ali je s Dežić izravnala račune obranivši joj sedmerac. Kod Koke je Ostarijaš bila najbolji strijelac, zabila je pola Kokinih golova, pet iz igre, tri iz sedmeraca. Trener Vladimir Vujović nije se puno uzrujavao, osim zbog sporog protoka lopte, jer za njega je najvažnija trenutno iduća utakmica, kada u Varaždinu u dvorani na Dravi gostuje Zamet.

Napad Koke, Horvat (3) i Ostarijaš (5) kontra Horvat, Jelčić i ČovićKod Podravke Vegete prva sedmorka nije se niti razigrala, niti naigrala. Nije bilo potrebe. U sedam minuta 7:0. Hrupec je dao opet prigodu svima. Od 24. minute ušla je Kožnjak i zabila 6 golova, Čović i Petković 5, Vidak 2, Havić 1. Od 52. minute branila je Kapitanović, a od 53. minute ušla je i kadetkinja Šenvald.

Suci su mladi i, kako reče kolega novinar iz Varaždina: suđenje se ne uči samo iz knjiga. U Zagrebu s Trešnjevkom sudački par svaki jači dodir s nejakim suparnikom suđen je kao prekršaj, a ovaj mješoviti sudački par nije baš imao osjećaj za igru, a mlada sutkinja nije primjetila nepravilno izvođenje kornera (Halili 2 puta) s gol crte, poprečne. Onda nakon takvog maženja i paženja dođe se u Ligu prvakinja gdje nema milosti za fizički slabije i gdje je sudački kriterij bitno drugačiji.

Navijačice iz Podravkine rukometne školeŽivost na utakmici dalo je i više od 60 djevojčica iz Podravkine rukometne škole. Klub je, naime, uveo obavezu za voditelje škole da djeca prisustvuju svim utakmicama Podravke Vegete u Koprivnici. Emitirani su i novi jinglovi, u kojima rukometašice Podravke Vegete tatari, Milanović Litre, Horvat i Pušić-Koroljević pozivaju gledaatelja na utakmice Lige prvakinja.

A ona počinje za Podravku Vegetu 2. listopada u 15 sati, kada u Koprivnici gostuje Krim Mercator. Prije toga, u utorak u 18,30 sati, hrvatske prvakinje odigrat će prvenstvenu utakmicu 4. kola u Umagu u dvorani Stella Maris.

UTAKMICA 3. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – KOKA 34:16 (20:5)

KOPRIVNICA – Gimnazijska sportska dvorana. Gledatelja: 200. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Jelena Vujić (Zagreb). Nadzornik: Ivica Prpić (Zagreb).

Gaće pobjegla obrani KokePODRAVKA VEGETA: Žderić (11+1), Jelčić (8+0), Kapitanović (1+0); Čović 4, Kožnjak 6, Pongrac 2, Šenvald, Petković 5, Gaće 3, Damnjanović 3, Milanović Litre 2, Vidak 2, Havić 1, Tatari 3, Horvat 1, Pušić-Koroljević 2. TRENER: Neven Hrupec.

KOKA: Hajduk (4+-), Koširelova (5+-); Jalušić 2, Horvat, Mužek, Ostarijaš 8(3), Kocijan 1, Marković, Pozder, Malić 1, Halili 2, Tomašek, Dežić 2, Haček. TRENER: Vladimir Vujović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 0, Koka 6(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 0 minuta, Koka 0 minuta.

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).

Ostali parovi 3. kola: Umag – Samobor, TVIN Trgocentar – Orijent, Dalmatinka – Lokomotiva, Zelina – Sinj, Arena – Sesvete Agroproteinka, Zamet – Trešnjevka.

Parovi 4. kola: Umag – Podravka Vegeta (utorak, 27. rujna u 18,30 sati), Koka – Zamet, Trešnjevka – Arena, Sesvete Agroproteinka – Zelina, Sinj – Dalmatinka, Lokomotiva – TVIN Trgocentar, Samobor – Orijent Presolex.