Održana je konferencija za medije uoči nedjeljnog ogleda 9. kola DELO Lige prvakinja koji je na rasporedu u dvorani Josip Samaržija-Bepo s početkom u 14.00 sati. Utakmicu će suditi sutkinje iz Turske Pinar Unhlu Hatipoglu te Mehtap Simsek, a EHF delegatkinja će biti Anja Freser. Utakmica će se prenositi na 1. programu Arena sport televizije. Današnjoj konferenciji su prisustvovali trener Goran Mrđen te igračice Sara Šenvald i Korina Karlovčan.

Korina Karlovčan jedva čeka novu utakmicu//foto:Ivan Brkić//RK Podravka

Korina Karlovčan se osvrnula na prethodno razdoblje te najavila nedjeljni ogled.

Konačno počinje Liga prvaka nakon duže pauze. Imali smo kratko razdoblje priprema u Mađarskoj u obliku sparing treninga sa Siofokom te smo se pripremali za Dortmund. Atmosfera je dobra iako nas nema baš previše jer su nam ozljede napravile dosta problema no to nam ne daje za pravo da se ponove loše epizode iz prošle polusezone – rekla je Karlovčan. 

Šenvald o utakmici 9. kola DELO Lige prvakinja//foto:Ivan Brkić//RK Podravka

Sara Šenvald je također zadovoljna spariranjem s ekipom Siofoka koje će zasigurno kako je sama naglasila biti od velikog značenja u nadolazećim izazovima.

Kvalitetna su ekipa i sigurno da nam je to bila dobra priprema za jake utakmice Lige prvakinja. Dugo je prošlo od posljednje europske utakmice zato željno iščekujemo novu, u novoj godini i nadam se uz pozitivne rezultate. Naš fokus protiv Dortmunda bio bi odigrati agresivnu obranu, borbenu i čvrstu utakmicu te se boriti za bod ili dva – rekla je Šenvald kružna napadačica Podravka Vegete.

Trener Mrđen o nedjeljnom ogledu s Dortmundom//foto:Ivan Brkić//RK Podravka

Trener Goran Mrđen je prilično motivirano i s puno pozitivne energije najavio nedjeljni ogled.

Mislim da ćemo odigrati dobru tekmu i ne znam zašto to mislim, vi ćete kasnije reći jeli to tako ili nije i vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za nešto. Nema nas, to je istina, ali ne možemo plakati zbog toga. Otkad sam ovdje već četvrti puta mijenjamo sustav igre u obrani i napadu s obzirom na one koje su zdrave i koje u tom trenutku mogu. Neće biti lako Dortmundu tu i ja sam u to uvjeren – optimističan je bio trener Mrđen. 

Potvrdio je trener kako su se vratile Dejana Milosavljević, Ana Buljan i Lea Franušić. Od ranije u sastavu neće biti Zadravec i Ilyne, a sada je sigurno kako u nedjeljnom sastavu  neće biti ni Larisse Kalaus no još je uvijek teško prognozirati koliko dugo će izbivati s terena zbog ozljede ramena, ali vrlo je vjerojatno da se ne radi o ozljedi koja će biti sanirana za sedam dana.

Ne mogu prognozirati koliko dugo neće biti Larisse, ali sigurno je da je za ovu i sljedeću utakmicu nema i voljeli bi da to bude što manje. Sigurno je da se kroz ovo razdoblje vratila Selena te nakon povrede koljena Ana Buljan – zaključio je te kasnije dodao kako je u dobroj igračkoj formi i Lea Franušić koja je također u prethodnom razdoblju imala ozljedu gležnja. 

Motivacije u ekipi ne nedostaje unatoč tome što je Borussia jako dobra i kvalitetna ekipa koja je, bez pretjerivanja iznenađenje ove sezone.

Kao i svaka ekipa u Ligi prvakinja. Koja od njih nema bar dvije ili tri kvalitetne igračice na svakoj poziciji. Imamo i mi svoje adute i nećemo se kockati, pripremali se jesmo i još ćemo, a htio bih da ta utakmica bude ono što je bio Rostov – zaključio je trener Goran Mrđen. 

S obzirom na težinu poraza u Dortmundu sigurno je da se ekipa i igračice žele iskupiti za rezultat u gostima. Trener je naglasio kako svaka od igračica ima svoje viđenje onoga što se dogodilo u gostma i kako je uistinu teško detektirati što je točno prouzročilo takav poraz, a odgovornost na sebe preuzimaju i igračice.

Mogu sigurno preuzeti krivicu za visok poraz na nas. Nismo imale u trenutku te utakmice puno vremena s trenerom za taktičke zamisli i puno pripreme, ali svaka od nas kad razgovaramo nema objašnjenje zašto je poraz bio takav. Sigurno je da se može dogoditi, ali je to bio previsok rezultat i sad želimo pokazati da to nije realno stanje – rekla je Šenvald, a s njom se složila i Karlovčan. 

Ulaznice za utakmicu i dalje su dostupne u Caffe baru Laganini te u Pivnici Kraluš, a ulazak u dvoranu moguć je uz valjanu Covid potvrdu te osobni dokument i to kroz glavni ulaz u gimnaziju. Djeca do 12 godina nisu dužna imati covid potvrdu. Za navijače je pripremljeno posebno iznenađenje pa će najspretniji imati prilike uhvatiti dresove s autogramima cura, šalove, a na ulazu će se dijeliti kalendari za novu kalendarsku godinu za prvih 50 navijača. Odabrat će se i najkreativniji navijač ili navijačica koji će napraviti najbolji transparent ili odjenuti neku zanimljivu navijačku kombinaciju te će također osvojiti zanimljivu nagradu.

Napomenimo i kako će se u nedjelju u 19.00 sati održati i instagram live Superfan talk u kojem će sudjelovati Ivan Barišić koji ujedno i vodi stranicu Rukometne ikone, Anja Althaus koja je moderator i voditelj ovih malih rukometnih razgovora te Larissa Kalaus ispred Rukometnog kluba Podravka, s pričat će o nastavku europske sezone, izazovim i utakmicama 9. kola.