Održana je konferencija za medije uoči ogleda 7. kola DELO Lige prvakinja koji je na rasporedu u subotu s početkom u 18.00 sati u ŠSD Josip Samaržija Bepo. Utakmicu će suditi Kursad Erdogan i Ibrahim Ozdeniz iz Turske, a EHF delegat će biti Balasz Soos iz Mađarske.

Gosti na današnjoj konferenciji bili su studenti novinarstva Sveučilišta Sjever koji su dobili priliku postavljati pitanja govornicima na konferenciji te će vjerujemo uspješno izvršiti svoj zadatak iz kolegija sportskog novinarstva.

Prisustvovali su trener Goran Mrđen te igračice Larissa Kalaus i Dejana Milosavljević.

Ako zbrojimo posljednja dva tjedna imamo preko 4000 kilometara i jedno pet utakmica. I prije je bilo tako po 12 do 13 utakmica, subota i srijeda, ali ovisi kako te pogodi raspored. Nekad između dvije europske utakmice igraš u Dalmaciji, nekad u Zelini, a sigurno da to utječe. Mi ćemo se danas popodne zbrojiti na treningu. Ono zašto smo bili u Dalmaciji je riješeno, prva utakmica je bila malo teža, ali je valjda tako trebalo biti da se vratimo i nadam se da smo vratili samopouzdanje – rekao je trener Goran Mrđen u uvodnom dijelu. 

Foto: Ivan Brkić(trener Goran Mrđen)

O ogledu s Rostovom je također dao svoje viđenje.

Volio bi da smo imali još koji dan prije. Danas gledamo snimku, poslagujemo se, ali imat ćemo neka tri treninga do Rostova. Sigurno da bi nam jedna prava utakmica bila melem na ranu, neću reći samo pobjeda, nego da budemo konkurentni i neka to ne traje 22 minute nego barem 52 minute – rekao je Mrđen i dodao neke informacije o kadru u ruskoj ekipi. 

Što se tiče Rostova, vratarka im je odlična, a Zaadi je ta koja drži ritam igre i vodi igru, Sen su premjestili s lijevog na desnog vanjskog, a bila je pivotmen. Kad se osvoji lopta Managarova i Kuznetsova su top, ali pokazuju da se s njima može igrati. No dobili su Dortmund, mirno doma deset razlike. Mislim da moramo odigrati onaj dio obrane o kojem pričamo od onog trenutka kad više nemamo loptu, dal smo zabili gol ili ju izgubili i u toj traniziciji ih moramo probati zadržati i vidjeti gdje možemo riješiti da Zaadi ne vodi ono što je radila u Metzu i nastavila u Rostovu – rekao je Mrđen i naglasio kako se zasad čini da će Dejana igrati dok za Ilynu slijedi operacija, za Korinu i Šenvald će se vidjeti no zna se kako Lea Franušić ima tešku distorziju skočnog zgloba.

Foto: Ivan Brkić(kapetanica Larissa Kalaus)

Larissa Kalaus složila se s trenerom da je naporno razdoblje iza ekipe, ali moraju se fokusirati na ono što dolazi u subotu.

Dosta naporni tjedni su iza nas, puno je tu bilo utakmica, a i ozljeda u nekom kratkom periodu. Jedino što možemo biti sretni je da smo u hrvatskom prvenstvu odigrale kako jesmo i donijele u Koprivnicu maksimalan broj bodova iz Dalmacije. Sad se okrećemo Rostovu i idemo popraviti dojam koji je ostao nakon posljednjeg kola Lige prvakinja – rekla je Kalaus. 

Foto: Ivan Brkić (Dejana Milosavljević)

Dejana Milosavljević razmišlja pozitivno i vjeruje da je težak period iza njih.

Nadamo se najboljem, sigurno je da ćemo dat sve od sebe. I dalje radimo na tome da podignemo našu igru na razinu više iako imamo smanjen broj igračica. Imamo dobru atmosferu, skupit ćemo glave, moramo biti zajedno i dati sve od sebe pa što bude bude – rekla je Milosavljević koja je u Pločama povrijedila prst no zaigrala je protiv Splita te će nadamo se biti i u sastavu za subotnju utakmicu. 

Na pitanje novinara o drugom najvećem porazu u utakmici s Dortmundom osvrnuo se trener Goran Mrđen.

Ako je najveći neka bude zadnji. Prva trećina je bila ok, u 22. minuti smo imali 10:7, promašili neke zicere, a nakon toga kao da su se ugasila svjetla. Da je to lako objasniti, objasnio bi, napravili su nam seriju 6-0, a u nekoj želji da to stignemo radili smo sve što je kontra. Htjeli smo brzo završiti napad, a kako ćeš ih stići kad nam šut nije išao, to je pak posebna priča. Davali smo im loptu u ruke, njima se otvorilo, a mi smo ne samo pali nego otišli ispod linije. Ne sjećam se nikada da je neka ekipa imala 27 posto šut. Otišli smo u crnu rupu i htjeli se iščupati na način na koji se to ne može. Tamo s nama nije bila ni Dejana, ni Stelmakh pa smo se i tamo tražili. Vjerujem da će još puno vremena proći da to zaboravim – rekao je Mrđen.

Ulaznice za utakmicu moći ćete podići od četvrtka od 15.00 sati u Caffe baru Laganini te u Pivnici, a dostupne će biti i u petak od 12 do 15.00 h sati u klupskim prostorijama. Ulaz u dvoranu bit će ponovno kroz glavni ulaz u gimnaziju, uz valjanu Covid potvrdu te osobni identifikacijski dokument.