Carmen Martin, Tone Tiselj, Neven Hrupec i Žana Čović Nakon utakmice Podravka Vegeta – Krim Mercator održana je konferencija za novinstvo, kratka ali sadržajna. Treneri su bili puni komplimenata jedni za druge, igračice također, domaći trener Hrupec želi spustiti loptu na zemlju i ne želi da se nakon ove pobjede stvara euforija. Trener Tiselj upozorava da je ovo tek početak natjecanja i da su sve mogućnosti otvorene.

TISELJ: BILA JE TO VRHUNSKA UTAKMICA

Tone Tiselj pohvalio je Podravku Vegetu // Foto Robert ŠoštarićEvo što je izjavio trener Krim Mercatora Tone Tiselj:

– Mislim da je to bila jedna vrhunska utakmica u Ligi prvakinja, čestitam domaćoj ekipi i domaćem treneru, jer su odlično su odigrale ovu utakmicu, s puno energije, s puno dobre kombinatorike i stvarno su zaslužile ovu pobjedu. Što se tiče naše ekipe, za nas je ova utakmica bila preteška za ovu situaciju u kojoj se mi nalazimo. Mi smo kao ekipa, ja kao trener i igračice prvi put bili na tako teškom ispitu na jednoj utakmici. Nije da nemamo kvalitetnih igračica koje bi odigrale takvu utakmicu, ali već mjesec dana nismo mogli održati normalan trening, tako da čestitam svojim igračicama, borile su se do kraja i izborile dosta dobar rezultat. Dobri smo bili u obrani, ali smo imali velike probleme u napadu. Još jedanput: čestitke i domaćoj publici, treneru Hrupecu i svim igračicama Podravke.

Nakon trenera Tiselja govorila je Carmen Martin, koja je ustvrdila da je Podravka Vegeta ekipa koja je dulje vrijeme zajedno:

– Mi smo imali dosta problema s ozljedama, nismo sve sto posto spremne. Naša golmanica Grubišić spasila nas je od težeg poraza.

Trener Hrupec dobro je vodio utakmicu // Foto Robert Šoštarić

Neven Hrupec, trener Podravke Vegete bio je jako zadovoljan:

– Hvala Tonetu na lijepim i korektnim riječim i mislim također da je to bila vrhunska predstava, i to je dobro za rukomet, pa smo svi zajedno mogli uživati. A da bi bila vrhunska predstava trebaju dvije dobre ekipe. Čestitam svojim curama, jer smo odigrali na granicama svojih mogućnosti. Mi smo isto ekipa koja ovoga trenutka ima svoje probleme, ali, eto, izvukli smo maksimum, koliko smo mogli, i mislim da možemo svi skupa biti zadovoljni. Još jednaput, čestitma i igračicama Krima i svojim curama, zaslužile su pobjedu.

Neven Hrupec i Žana ČovićŽana Čović najvaljena je kao jedna od junakinja susreta, što je i bila:

– Nema što puno reći, ali prije svega čestitke mojim suigračicama. Imale smo srce, i, jednostavno, jako smo željele tu pobjedu, i ostvarile smo najavu, tj. ono što smo rekli, da će u Koprivnici bilo tko teško doći do bodova. Hvala i navijačima što su došli u tolikom broju i što su nas odlično bodrili.

– Smatrate li da Podravka može proći u drugi krug – bilo je pitanje za Toneta Tiselja:

– A tko bi to znao?! Još je rano o tome. Sve ekipe još mogu proći u drugi krug, pa i Podravka. Ako će sve utakmice igrati kao danas, onda će proći.

HRUPECOVO ZADOVOLJSTVO ČOVIĆKAMA

Nevenu Hrupecu postavljeno je pitanje o tome je li zadovoljan Andreom Čović, koja je morala na krilu zamijeniti Nikicu Pušić-Koroljević.

– Sigurno da sam zadovoljan. Odigrala je sve ono što se od nje očekivalo. Njena dva zadnje šuta moramo objasniti njenim neiskustvom i kvalitetom Jelene Grubišić, koja je obranila ta dva zicera. Ali igrala je odličnu obranu. Ona je igračica koja se dobro razvija, to sam tvrdio i ranije. Volim mlade igračice, a ona je na dobrom putu da postane pravi svjetski pivot.

Dio gledatelja na utakmici // Foto Robert Šoštarić

– Njena prezimenjakinja dobila je povjerenje od prve minute, Žana Čović. Jeste li zadovoljni njenom igrom?

– Pa definitivno. To su joj prve utakmice u Ligi prvakinja, treba joj još veliko iskustvo. Rekao sam prije same utakmice da ja i na nju i na mlade igračice računam, ne trebaju sada poletjet’, treba biti čvrsto na zemlji i dalje dobro i kvalitetno raditi. Prostora za napredak ima, neka samo nastavi tako.

SLIJEDI TEŠKO GOSTOVANJE U CLUJU

– U kojoj je mjeri značajna ova pobjeda, ona može otvoriti put prema proljeću u Europi…

Andrea Čović i Nina Christin Wörz // Foto Robert Šoštarić

– Rekao je kolega Tone, koji je iskusan trener, da je ovo je tek otvaranje Lige prvakinja, tek druga utakmica. Svaka će utakmica biti teška. Slijedi nam jako teško gostovanje u Cluju, tamo isto nikome neće biti lako pobijediti. Ne bih gledao toliko daleko unaprijed, moramo ići utakmicu po utakmicu. Ne treba od ovoga stvarati euforiju, niti od nekog poraza tragediju. Moramo se spremiti za iduće kolo, koje nam dolazi, i gostovanje u Cluju, pokušati opet dati sve od sebe i ostvariti što je moguće bolji rezultat.