Podravka Vegeta - Trsešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta brzo se oporavila od ”zelinskog slučaja” i sigurno ušla u susret s Trešnjevkom u 22. kolu 1. HRL koja je odigrana u subotu poslije podne i u kojoj su Koprivničanke ubilježile dva nova boda pobijedivši s 32:21 (19:14). Odlične partije Živković, Mrđen, Džono, Nemaškalo i bitan napredak Kapitanović na golu. Pobjedom je napravljen korak dalje prema osvajanju prvenstva.

Podravka Vegeta - Trsešnjevka // Foto Ivo Čičin-MašanskerIzrazito je pucački bila raspoložena Živković, a razigrana i ubojita i nez straha bila je mlada Ivona Mrđen, koja je pobrala puno pljeska publike, kao i svey, a toplo su pozdravljene i mlade cure, koje, po običaju kad je rezultat siguran, ulaze da dovrše utakmicu.

PodravkaTrešnjevka3Trešnjevka je igrala neopoterećeno (uostalom stanje u organizaciji i financijama kluba biotno se popravilo u odnosu na prvi dio prvenstva), a znajući da će pobijediti teško, igračice su nastojale otežati put do bodova domaćinkama. Raspucala se Jelena Kajfeš na vanjskoj poziciji i dala osam golova, a ostale su bile na razini pratnje u datim okolnostima i mogućnostima.

Čović i Mrđen // Foto Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta nakon izostanka Tatari i Trifunović, za ovu utakmicu, a vjerojatno i za dvije buduće, izgubila je Kristinu Elez, koja je u petak trenirala, a u subotu završila u krevetu s kozicama.

Iduće subote Podravka Vegeta gostuje u Čakovcu, gdje u 23. kolu igra sa Zrinskim.

UTAKMICA 22. KOLA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 32:21 (19:14)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 150. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Igor Rendulić (Kutina). Nadzornik HRS-a. Dražen Bajt (Dugo Selo).

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (6+1), Milenković (4+0); Čović 1, Nikšić 3, S. Šenvald 1, Živković 10(2), Džono 4, Nemaškalo 5(1), Mrđen 6, Papac, Dragišić 1, Vidak, Oremović, Maljak 1. TRENER: Goran Mrđen.

TREŠNJEVKA: Andrijašević (1+0), Žužić (1+-); Kajfeš 8, Puljić 4(2), Šimara 3, Komljenović, Heraković, Borković 3, Stojanov 1, Perkušić 1, Mrmić, Bošnjak 1. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Trešnjevka 5(2).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 minuta (Šenvlad, Živković, Nemaškalo), Trešnjevka 2 minute (Kajfeš).

IGRAČICA UTAKMICE: Jelena Živković (Podravka Vegeta).

Dragica Džono // Foto Ivo Čičin-Mašansker