Nakon ljetne pauze danas su se u prostorijama RK Podravke okupile rukometašice i stručni stožer RK Podravka Vegete. Pripreme službeno kreću današnjim treningom u SD Josip Samaržija-Bepo s početkom u 18.00 sati. Kompletne će se pripreme održavati u Koprivnici koja nudi sve potrebne uvjete za pripremu profesionalnih sportaša pa će igračice i stožer osim ŠSD Josip Samaržija-Bepo na raspolaganju imati i dvoranu te teretanu na Bazenima Cerine kao i sve ostale sportske objekte na području grada Koprivnice. Igračice su sa treninzima krenule i ranije s obzirom da je odmor podijeljen u dvije faze u kojoj jedna faza pasivan odmor, a nakon toga aktivan odmor u kojem igračice kreću trenirati prema programu stručnog trenerskog tima Podravke Vegete.

U rasporedu su dogovorene i pripremne utakmice i to već od 30. srpnja kada ekipa najprije putuje u Ljubljanu. U dvodnevnom boravku ih očekuju zajednički treninzi i utakmice s ekipom Krim Mercatora. U kolovozu je na rasporedu i dvodnevno gostovanje u Mađarskoj te će na isti način provesti aktivno vrijeme na treninzima uz utakmicu kod domaćina mađarskog Dunaújvárosa, a to je gostovanje na rasporedu 4. i 5. kolovoza. Tjedan dana kasnije u kolovozu mađarska ekipa će uzvratiti susret u Koprivnici.

20. kolovoza ekipa Podravka Vegete putuje u Mosonmagyarovari gdje će sudjelovati na njihovom turniru koji se održava uoči početka mađarskog prvenstva. Posljednji vikend u kolovozu na rasporedu je tradicionalni turnir Josip Samaržija-Bepo koji će se održavati 26. i 27. kolovoza u Koprivnici. U ovom trenutku za turnir su potvrđene ekipe Krim Mercator, Lokomotiva, a domaćin je Podravka Vegeta. Uskoro ćemo imati i službenu potvrdu četvrtog sudionika nakon čega ćemo detalje događaja i objaviti. Sigurno je kako će se odigravati i poneki domaći prijateljski susreti no taj će raspored biti poznat nakon što sve hrvatske ekipe krenu s pripremama te će se sukladno tome prilagođavati i raspored domaćih trening susreta.

Prvenstvo počinje u rujnu, točnije 10. rujna, a Podravka Vegeta u 1. kolu gostuje u Dugom Selu.

Pred vam su novi izazovi i nova sezona. Čeka vas puno treniranja i rada, a nakon toga i pripremnih utakmica. Mi smo dali sve od sebe da imate sve potrebne uvjete za treniranje. Lijepo vas je ponovno vidjeti na okupu i nadam se da ste se odmorile te da pune elana i želje krećete u novu sezonu. Želim Vam puno sreće i uspjeha, ali i zdravlja koje je najvažniji faktor u životu profesionalnih sportaša – rekla je na uvodnom sastanku direktorica Vlatka Mihoci.

Dobre želje je u ime cijelog Nadzornog odbora prenio i predsjednik NO RK Podravke Ivan Pal koji je naglasio.

Vi ste one koje smo odabrali da budu dio ove ekipe u narednoj sezoni, a neke i u sezonama koje dolaze. Ovo je klub s tradicijom i poviješću koji ima uistinu veliku i vjernu publiku i na neki način je srastao s ovim Gradom. Odabrali smo vas jer vjerujemo da uz ovaj stručni stožer možete napraviti puno i da ćete ustrajati i raditi na tome svaki dan. Želimo da vas prije svega zaobiđu ozljede i da vam sezona bude uspješna – rekao je predsjednik NO Ivan Pal. 

Na ručku koji se nakon sastanka održao u restoranu u Koprivnici, igračicama i stožeru se kratko obratila i zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Mišela Jakšića, Ksenija Ostriž.

Djelujete mi kao stvarno odlična i mlada ekipa s puno potencijala i želim Vam uspješnu sezonu – rekla je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Ekipa Podravka Vegete za sezonu 2022/2023:

Vratarke: Antonia Tucaković, Lucija Bešen, Nika Galinec

Kružne napadačice: Iryna Stelmakh, Sara Šenvald, Elena Popović

Lijeva krila: Katja Vuković, Andrea Šimara

Desna krila: Ana Turk, Nikolina Zadravec

Vanjske igračice: Ivona Mrđen, Lea Franušić, Ana Buljan, Hannah Vuljak, Ana Pandža, Ema Guskić, Tina Barišić, Tena Megerle, Dora Kalaus, Larissa Kalaus

U stručnom stožeru bit će trener Željko Babić, pomoćni trener Antonio Pranjić, kondicijski trener Nikola Golub, trener vratarki Ivan Stevanović, fizioterapeuti Asja Cestar i Bojan Savić, a na raspolaganju medicinskom timu je i u ovoj sezoni liječnik dr. Miroslav Narančić.