Ivana Kapitanović na presici // Foto Ivo Čičin-MašanskerNa presici uoči gostovanja u Norveškoj ekipu su predstavljale Ivana Kapitanović i Dora Krsnik. Novinarima su iznijele svoje gledanje na taj play off i svoje osobne osjećaje uoči utakmica. Prvi je na redu u subotu u 19 sati polufinalni susret s nizozemskim prvakom Sercodak Dalfsenom.

– Dalfsen igra sličan rukomet njemačkom Metzingeru, s kojim smo igrale ovog ljeta dva puta, samo što su puno mlađe i neiskusnije. Ali trkački su jake, igraju dosta brz rukomet, vole trku. U tom i griješe, ali i zabijaju – rekla je Ivana Kapitanović

Doru Krsnik novinari su pitali postoji li trema uoči takvih ogleda?

– Postoji pozitivna trema, kao i prije svake utakmice Lige prvakinja, pozitivni naboj koji bi se na terenu trebao pretvoriti u nešto dobro, tako da je sigurno da ne idemo tamo kao favoriti, ali ako ih pitate, svaka cura vjeruje da mi to možemo i nećemo se predati, dat ćemo sve od sebe. Osobno smatram da ako na taj dan ideš na sto posto od sebe, ako daješ sto posto u svakom duelu, da će ti se to vratiti i da ćeš pobijediti – rekla je Krsnik.

– Stanje ozljede, je li oporavak potpun?

– Jesam, oporavila sam se. Nisam se baš pokazala na turniru u Sloveniji i Koprivnici, ali sam u svakom turniru išla sve više i mislim da sam sada dobro.

– Ti jesi na sto posto – rekli su novinari Ivani Kapitanović – dobila si i prizanje najbolje golmanice na dva turnira. Može li tvoja dobra forma pridonijeti uspjehu ekipe?

– Svakako da ću osobno pridonijeti. Mislim da mogu puno i to se stvarno od mene očekuje, tj. da sada, kada najviše treba, budem na najboljoj razini. Jer, svaka čast pripremnim turnirima, ali sada tek počinjemo igrati za bodove i sada to sve u biti ima neko značenje. Nadam se da ću nastaviti svojom uzlaznom putanjom u formi – odgovorila je Kapitanović.

Dora Krsnik na presici // Foto Ivo Čičin-MašanskerKoliko može biti limitirajući faktor igranje vani? – nastavljena su pitanja Ivani.

– Doma svi igramo bolje. Ne znam zašto je to tako, ali mislim da nam to ne bi trebala biti neka kočnica. I prije dvije godine kvalifikacije smo igrali vani, na gostujućem terenu u Kragujevcu i nisam vidjela da ima neke razlike. Naprosto smo sve bile sto posto u tome, sve smo od prve do zadnje htjele pobijediti, htjele proći kvalifikacije. S obzirom na to da je to isto tako i ove godine mislim da ne bi trebali imati problema s gostujućim terenom.

– Je li vas trener jako kriziria za ove neke slabije parije?

– Je, pa mora nas kritizirati, ne može nas tapšati kad nije dobro. Svi još puno možemo naučiti, moramo učiti i normalno je i dok nas krizira, dok nije dobro i da nam daje podršku dok je dobro. To bi nam trebalo značiti s obzirom na to da smo mlada ekipa. Dobro je da netko ima da nam ukaže na greške, a na nama je da ih ispravimo za vlastitu dobrobit i dobrobit cijele ekipe.

Pričekajmo, dakle, subotu i prvi korak. Pobjeda nosi finalni susret kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige prvakinja s pobjednikom iz susreta domaćeg Glassverketa i turske Ankare Yenimahalle. Poraz nosi susret za 3. mjesto s poraženimi borbu za lakše prolaz u EHF kup.