Predstavljanje ekipa // Foto Ivo Čičin-MašanskerZadnja minuta postaje kobna za koprivničke rukometašice. Nije samo jučerašnja, kada je neodstajao jedan gol, već i iz Lige prvakinja ima dva slučaja: neriješeno s Fleuryjem u Koprivnici i tijesno izgubljena utakmica u Francuskoj. O ranijim sezonama (Zvezda) sve je rečeno. U Podravki Vegeti znaju što je u pitanju. Nadajmo se da će to saznanje koristiti u još odlučnijem pristupu utakmicama od početka do kraja. Naročito od početka, da ne bi bilo stani-pani na kraju. No, o tome treba razmišljati izvan konteksta priprema za iduće utakmice, jer stižu novi rukometni dani i plač za izgubljenim neće pomoći. Pamtiti i popraviti. Sasvim racionalno.

Nakon susreta zabilježeno je nekoliko izjava sudionika. Gošća Stine Oftedal ocijenila je utakmicu teškom, ali smatra da će Issy osvojiti Kup pobjednica kupova. Što kažu naši?

GORAN MRĐEN // Čestitam na želji, volji i borbenosti, fali iskustva

– Veći dio onoga što smo pripremali, pogotovo u obrani, primijenili smo u igri. To se na kraju vidi, jer smo ih doveli na samo 17 golova. Poneki udarac iz vana nije ušao, ali morali smo pucati, jer ako želimo dobiti utakmicu moramo pucati. Napad je izgledao bolje nego u Parizu, imali smo nekoliko lijepih akcija iz organiziranog napada. Ali je činjenica da se nismo do kraja snašli na njihovu agresivnost u obrani. I ta jedna lopta: Nemaškalo na kraju poluvremena od stative van, one na kraju zadnji gol od stative unutra – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

I nastavio:

– Zabili smo 20, ali sveli smo njih na 17 uz našu dobru obranu i dobre vratarke, i jedna i druga bile su OK. Mogu čestitati curama na želji, volji, borbenosti, ali za ovakve ”zeznute” završnice treba iskustva. Mi imamo veći dio igračica kojima je ovo prva europska sezona.

A igralo se uz hendikep: ozlijeđene Džono i Krsnik!

– Drugo, ostali smo bez Dragice Džono, drugo poluvrijeme i bez Dore Krsnik i to nam je bio veliki hendikep. Ali i to smo prevladali. Ako smo nešto pobijedili, uz samo pobjedu koja nažalost ne vodi dalje, pobijedili smo kao ekipa, jer nismo stali ni odustali. Dragicu nismo imali u napadu, ali s tako ozlijeđenim palcem kakvog je ona imala igrati obranu… svaka čast! Nadamo se da Dorino koljeno nije jako ozlijeđeno i da će u nastavku sezone biti u redu.Goran Mrđen // Foto Ivo Čičin-Mašansker

I sad?

– Ništa, moramo trenirati još jače, bolje. Ostali su nam kup i prvenstvo, isto tako su velika stvar kao i ovo. No, bila bi velika stvar da smo prošli, ali već dvije godine ispadamo za jedan gol.

Još o publici.

– Publika je u Koprivnici bila divna i mi joj se moramo zahvaliti. Imali smo što smo htjeli što se posjeta i navijanja tiče. Mislim da i mi nju nismo razočarali, nije bilo da je publika došla, a da se mi vučemo po terenu. Htjeli smo.

Vratio se na završnicu utakmice.

– Što se tiče završnica vidite da i Stine Oftedal čini greške, ali činjenica je da je uvijek uzimala stvar u svoje ruke kad je ekipa stala i zato jest najbolja srednja vanjska rukometašica na Svjetskom prvenstvu. A mi moramo raditi i takvu stvoriti.

Nova Podravka je na dobrom putu, ima temelje koje može nadograđivati.

– Ja sam zato da ta ”treća Podravka” ostane zajedno duže vrijeme, to bi imalo smisla pa bi onda mogli u idućoj sezoni napraviti ozbiljni iskorak. U većem broju utakmica imali smo odličnih rola. No, ne možemo ih imati u kontinuitetu više minuta.

Počinje razmišljanje o Umagu.

– Okrećemo se domaćim utakmicama. Prva je kup u Umagu. Nemamo pravo na grešku. Od ponedjeljka nema više razmišljanja o utakmici s Issyjem, jer što više ćemo razmišljati o ovome bit će lošije u Umagu.

SELENA MILOŠEVIĆ // Bile smo bolje i moćnije, a jedan gol manjka ostavlja gorčinu

Selena Milošević // Foto Ivo Čičin-MašanskerNažalost, manjkao je jedan gol. Povijest se ponavlja. Utakmicu smo otvorile jako dobro, obrana je bila odlična, nismo im dale da se razigraju. Šteta što su nas u nastavku uhvatile. Nismo razliku iz početka zadržale, ali smo kroz cijelu utakmicu držale ritam, bile smo bolje i moćnije i šteta što na kraju zbog tog jednog gola u nama ostaje gorčina. No, mislim da smo pokazali publici da vrijedimo i da vrijedi doći gledati utakmice. Pokazali smo svojom borbenošću da ginemo za klub – kazala je Selena Milošević, strijelac pet pogodaka.

MARIJETA VIDAK // Da smo bile mirnije i s više koncentracije…

Marijeta Vidak // Foto Ivan Brkić– Uspjele smo ih dovesti do toga da zabiju manje golova nama nego što smo mi njima u Francuskoj, ali nismo došle do potrebnih četiri razlike. To je na kraju presudilo. Rezultat je to našeg neiskustva. Prebrzo smo završavale napade i radile tehničke greške do kojih je došlo i zbog prevelike želje. Da smo bile malo mirnije i dovele napad do gola, da smo imale više koncentracije, bilo bi bolje, ali to dolazi s iskustvom. Uz to, nismo imale niti jedan sedmerac – rekla je najbolji Podravkin strijelac sa šest pogodaka Marijeta Vidak.

Publika zaslužuje svaku pohvalu.

– Iznenađena sam kako je puno ljudi došlo, i to nam je stvarno puno značilo, i kad su u završnici navijali za nas, atmosfera je stvarno bila posebna. Pomogli su nam, ali mi same, nažalost, nismo uspjele izboriti prolaz.