IzvlacenjeBecstudeni2013Podravka Vegeta u osmini finala Kupa kupova igrat će ruskim Rostovom iz Dona, koji je u 1/16 finala u dvije utakmice pobijedio Muratpasu iz turske Antalyje s dva i s 20 razlike. 1/2. veljače ide se na gostovanje u Rusiju, a 8/9. veljače uzvrat je u Koprivnici.

Parovi osmine finala: Érd – Nuxtehuder, Fleury – Veszprem, Zvezda Zvenigorod – Metz, Odense – Hypo Nö, Rostov Don – Podravka Vegeta, Lokomotiva – Byasen, Viborg – Holstebro i FTC – Tertnes.

Šesnaest klubova u dva bubnja bili su sudionici izvlačenja parova osmine finala Kupa kupova u EHF ženskom rukometu. Najprije su biti izvučeni parovi EHF kupa, a onda Kup kupova i naposljetku grupe Lige prvakinja, koja će se odvijati u dvije četvrfinalne skupine. A tu je Final Foru prije Final Foura: u B grupi su Krim, Györ, Larvik i Budućnost! U A grupi su Vardar, Sävehof, Mitdjyland i Thüringer.

– Moglo je i bolje, a moglo je i gore da smo dobili Viborg. Rostov je ekipa koja je dobra u svim linijama, tamo igra naša Kika Elez, a Crnogorka Barjaktarević je golmanica, zatim Sen koja je bila u Zvezdi, veliki ruski talent, zatim ruski reprezentativni pivot i krilo. Na domaćim utakmicama imaju dobru atmosferu, i sigurno da ćemo tražiti snimke, pomoć naših trenera Zovka i Matijevića koji su tamo bili dvije godine. I Miranda tamo igra, doduše tamo je i Kika, pa oni neće biti bez informacija o nama. Prva utakmica je u gostima, možda je to i povoljnije. Treba se kući vratiti s aktivnim rezultatom, pa što bude. Mi imamo cijeli siječanj da naših zasad 45-50 minuta dobre igre pomaknemo na 60 – rekao je trener Podravke Vegete Goran Mrđen.