Marta Žderić branila je izvanredno // Foto Ivan Brkić, Koprivnica.netPodravka Vegeta u prvoj utakmici osmine finala Kupa kupova svladala je u Koprivnici Vaci NKSE iz Váca s 23:15 (13:6). Gošće iz Mađarske teško su probijale Podravkinu 6-0 obranu, osobito u prvom poluvremenu, kada su dale samo 6 golova, a prvi zabile u 13. minuti iz sedmerca za 6:1. Junakinja utakmice golmanica je Marta Žderić s 20 obrana.

Maja Šon pokazala se kao veliko pojačanje // Foto Ivan Brkić, Koprivnica.net

Vác je iskazao nemoć u početku utakmice i da nije dobro branila Trifa, već u prvom poluvremenu prednost je mogla biti značajnija. Marta Žderić bila je na golu čudesna. Njenim učinkom i sjajnom obranom 6-0 bio je oduševljen i izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Vladimir Canjuga, a ne manje i golovima i asistencijama Podravkine prinove iz Ljubljane Maje Šon. Šon je odigrala kao da već dugo igra u toj ekipi, a bio joj je to tek nepuni peti dan boravka u Koprivnici.

Dok se u drugom poluvremenu razlika sporo povećavala, ipak je u 56. minuti prvi puta dostignuto +10 (22:12), a u 57. minuti +11 (23:12), Koprivničanke su prosipale takvo vodstvo, iako se upute trenera Nevena Hrupeca bile jasne: ne srljati, odigrati polako do gola.

No, sve igračice zaslužuju pohvalu, jer su stekle prednost koja je obranjiva iduće subote u Vácu, jer igra se na gol razliku i ispadanje. Podravka Vegeta u dobroj je situaciji da se plasira u četvrtzavršnicu, a tada će možda i neka od ozlijeđenih igračica biti na raspolaganju. Zasad je Hrupec koristio Gaće, ali ona još nije sasvim ”fit”.

OSMINA FINALA KUPA POBJEDNICA KUPOVA

PODRAVKA VEGETA – VACI NKSE 23:15 (13:6)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 2000. Suci: Andrej Kavešnikov i Petr Plotnikov (Rusija). Delegat: Nebojša Vujisić (Crna Gora).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (19+1), Jelčić (-+0), Kapitanović (-); A. Čović 1, Kiridžić 5, Ž. Čović 4(2), Pongrac, Šenvald, Šon 4, Gaće, Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Maljak, Horvat 2, Pušić-Koroljević 4. TRENER: Neven Hrupec.

VACI NKSE: Juhász (-+1), Biró (-+0), Trifa (13+0); Ertl, Nikšić, Farkas 1, Barján 1, Ivanics, Szádvári 2, Kliviny 1, Fülöp 2, Nagy, Tápai 4(4), Mayer 3, Szondi, Virág 1. TRENER: István Gulyás.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(2), Vaci NKSE 5(4).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 14 minuta (Ž. Čović i Milanović Litre 2+2, A. Čović, Kiridžić, Horvat po 2), Vaci NKSE 12 minuta (Fülöp 2+2, Farkas, Tápai, Mayer, Virág po 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).