Tatari u akciji s Lokomotivom u Zagrebu  // Foto Ivo Čičinš-MašanskerDanas, u utorak, u 11 sati obavljen je ždrijeb europskih rukometnih kupova za žene u Challenge kupu, EHF kupu i Kupu pobjednika kupova. U Kupu pobjednika kupova Podravka Vegeta nije dobila željene, lakše suparnike, već rusku Zvezdu iz Zvenigoroda, grada 50-ak kilometara zapadno od Moskve. Prva utakmica igra se u Zvenigorodu, a uzvratna u Koprivnici.

Ostali parovi:

H.C.M. Roman – FC Midtjylland

HC Lokomotiva Zagreb – HSG Blomberg-Lippe

Byasen Trondheim – WHC Radnicki Kragujevac

FTC-Rail Cargo Hungaria – Tertnes Bergen

SERCODAK Dalfsen – Fleury Loiret Handball

Siófok KC – Galérius Fürdö – Hypo Niederösterreich

Randers HK – MKS Selgros Lublin

 VIŠE VIDI NA:

http://www.eurohandball.com/ec/cwc/women/2014-15/round/4/Last+16

Ruska Zvezda ima pomlađenu, ali i ojačanu ekipu i u njenom sastavu sve su ruske igračice. U ruskom prvenstvu vodeći je Rostov-Don. U 3. rundi Kupa pobjednika kupova Zvezda je eliminirala poljsku Gdyniu (obje utakmice igrane su u Poljskoj) pobjedom 32:20 i porazom 24:27.

– Prva moja reakcija na ždrijeb je: moglo je i bolje, moglo je i gore. Nisu izvučene ekipe koje sam želio (Roman, Blomberg-Lippe i Byasen), a li nisu izvučene ni one koje nisam želio – rekao je neposredno nakon ždrijeba trener Podravke Vegete Goran Mrđen.

Naime, ispred Zvezde listu neželjenih sačinjavali su kod Mrđena Randers, Fleury, Siófok i Tertnes.

Podravka Vegeta vidjela je pomlađenu Zvezdu na turniru u Mađarskoj, ali nije igrala s njom. Međutim, Mrđen upozorava:

– Nije to ista ekipa, u međuvremenu se pojačala, tu je golmanica Sidorenko, desno krilo… Moramo vidjeti koji je sada sastav Zvezde, ali mislim da je to ekipa koju možemo proći. Nije loše što se prva utakmica igra u gostima – zaključio je Mrđen.

Prva utakmica igra se 7/8. veljače u Zvenigorodu, a uzvrat je u Koprivnici 14/15. veljače.