Odlazak na trening // Foto Filip Turk RK PodravkaCijela domaća rukometna sezona dva najbolja hrvatska ženska rukometna kluba svodi se na – četiri utakmice: dvije međusobne u prvenstvu i polufinale i finale kupa. U prvenstvu za 10 dana u Zagrebu će biti odlučen ovosezonski prvak, a u Umagu na Festivalu rukometa, danas, u četvrtak, u 19 sati u polufinalu kupa sastaju se Podravka Vegeta i Lokomotiva. Pobjednik ovog susreta ima velikih izgleda za osvajanje kupa, jer u drugom polufinalu igraju Umag i Zamet, kvalitetno ipak iza dvije hrvatske rukometne perjanice.

Jake snage vodstva ekipe // Foto Filip Turk RK PodravkaOsvoji li kup Podravka Vegeta bit će joj to 20. put, a osvoji li ga Lokomotiva, bit će joj to četvrti trofej. Prema izjavama iz oba tabora, Lokomotiva se smatra favoritom. Doduše, Podravku Vegetu su otpisivali i prije nego je sezona počela. A ekipa je ipak, jednako kao i prošle godine, iz Lige prvakinja ušla u Kup kupova, iz kojeg je ispala, ali je, kao i prošle sezone, zabilježila i pobjedu.

Trening u Umagu // Foto Filip Turk RK PodravkaIako je izgubila prvenstvenu utakmicu u Koprivnici Podravka Vegeta neće s bijelom zastavom ići u Zagreb, jer su trener, igračice i vodstvo uvjereni da je tri gola razlike nadoknadivo. U kupu se očekuje izjednačena utakmica u kojoj će odlučivati nijanse. Kup je apsolutno različit od prvenstva i ne pobjeđuje uvijek favorit.

Kud plovi ovaj brod... // Foto Filip Turk RK PodravkaHrvatski rukometni savez, koji organizira cjelotjedni Festival rukometa, omogućio je da se utakmice prate uživo na njegovim stranicama, pa ćete moći gledati današnje utakmice (17 sati Umag – Zamet, 19 sati Podravka Vegeta – Lokomotiva) na adresi

http://www.dailymotion.com/video/x1tt258_croatian-handball-cup-finals-15-5-festival-rukometa-2014-umag_sport

Poražene ekipe igrat će u petak u 15 sati utakmicu za 3. mjesto, a pobjednici finale u subotu u 17,30 sati uz izravni prijenos na HTV.Live-tv-festival-rukometa