Vesna Milanović Litre (na tlu) nije se upisala među strijelce // Foto: Rk Podravka - Ivo Čičin-MašanskerPodravka Vegeta pobijedila je Zamet u četvrtzavršnici kupa s 29:21 (14:14) i plasirala se na završni turnir. Pobjeda je jedino što treba zapamtiti, Podravkina predstava nije bila dostojna prvakinja: čak 27 promašaja gola!

Nije Zamet igrao bajno zato što je u prvom poluvremenu održavao rezultat, iako je Nikolina Rebić Račić imala dobrih osam obrana. Ali Podravka Vegeta u tom je dijelu imala 16 promašenih udaraca na gol. Šut u prvom dijelu bio je 14-30, Zametov 14-23: manje su griješile Riječanke. Priča se nastavila u svlačionici, odakle je, nakon razgovora, izašla odgovornija Podravka, a Zamet je previše poletio na krilima Podravkinih slabosti iz prvih 30 minuta. To mu se osvetilo, jer se počelo brzopleto pucati (Šuster) i gubiti lopte, pa je Podravka pritisnula i do 36. minute napravila 5-0 i imala 19:14. Zamet je prvi gol u 2. poluvremenu zabio u 41. minuti, za 21:15, nakon Podravkinih 7-0.

Iako su mnoge Podravkine igračice zabijale golove, a golmanica Jelčić počela bolje braniti nego u prvom dijelu (Žderić i Kapitanović su samo sjedile na klupi), ipak je na vrijeme, i kao uvijek kad je ”gusto”, loptu u ruke uzela najiskusnija, Svitlana Pasičnik, i sa četiri gola na početku drugog poluvremena primirila situaciju na terenu.

 Tatari je (ozlijedjena) samo sjedila na klupi, Kožnjak je pokušavala, ali s puno pogrešaka. Kod Zameta Plahinek s lijevog krila, Šuster iz sedmeraca i poneki ”plitki” šut za najboljeg strijelca gošći, uz solidnu golmanicu Rebić Račić (nabranila se niskih lopti koje su Koprivničanke uporno slale u serijama), bile su okosnica ekipe koju vodi bivša Podravkina igračica Rada Ciganović.

 Obje ekipe i klupa borile su se i sa sudačkim odlukama, koje su bile više od previda: duple lopte, nezaustavljanje igre kod ozljede odmah, već kad je visio gol u kontri, procjena prekršaja na crti. Kao da im je rukomet malo stran. Nije u njih bilo namjere, ali kvarili su ionako loš rukomet.

 

UTAKMICA ¼ FINALA ŽENSKOG RUKOMETNOG KUPA

PODRAVKA VEGETA – ZAMET 29:21 (14:14)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (oba Štivice). Nadzornik HRS-a: Milan Obradović (Slavonski Brod).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-+0), Jelčić (18+0), Kapitanović (-); Čović, Vukojević, Kožnjak 5, Pongrac, Petković, Zebić 5, Gaće 6, Milanović Litre, Pasičnik 5, Havić, Tatari, Nikčević 4, Pušić 4
TRENER: Neven Hrupec

 ZAMET: Rebić Račić (11+1), Vučić (-+0); Midžić, Brčić 1, Plahinek 5, Vuković 3, Jurišić, Tabar, Iskra, Toto 1, Bunić 3, Tus, Ježić, Šuster 6(3), Maruščec 2, Zorić
TRENERICA: Rada Ciganović

 SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(0), Zamet 3(3)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Milanović Litre), Zamet 2 minute (Vuković)

IGRAČICA UTAKMICE: Svitlana Pasičnik (Podravka Vegeta)