Ekatarina Nemaškalo u susretu sa Zvezdom // Foto Robert ŠoštarićOdigrane su sve utakmice osmine finala EHF Kupa pobjednica kupova. Dobitnici s ulaskom u četvrtzavršnicu su austrijski Hypo Nö, danski Midtjylland, francuski Fleury, njemački Blomberg Lipe, mađarsku FTC, norveški Byasen, poljski Selgros Lublin i ruska Zvezda.

Među gubitnicima najskuplje je kožu prodala Podravka Vegeta, koja je bila ravnopravna s ruskom Zvezdom iz Zvenigoroda (pobjeda i poraz s tri gola razlike, ukupna gol-razlika 49:49), ali pravilo o više golova u gostima eliminiralo je koprivničku ekipu. S najboljim rezultatom među gubitnicima ipak je i najnesretnija ekipa. Treći puta u tri uzastopne godine nastupa u tom kupu (Vác, Rostov, Zvenigorod) Koprivničanke su ispale.

S pobjedom i porazom (odlučivala je gol-razlika) oprostili su se danski Randers (-1 gol) i mađarski Siófok (-3), a s po dva poraza nizozemski Dalfsen (-8), rumunjski Roman i srpski Radnički (-12), hrvatska Lokomotiva (-14 s Blomberg Lipe) i norveški Tertnes Bergen (-32).

NEMAŠKALO12 GOLOVA ZA PODRAVKU VEGETU

U nastupu u EHF Kupu pobjednica kupova Podravka Vegeta je popunila statistiku. Dosad je u tom natjecanju odigrala 38 utakmica, zabilježila 25 pobjeda, dva neriješena rezultata i 11 poraza uz razliku pogodaka 1089:905 (+184). Najviše utakmica odigrale su Božica Palčić (29 – 71 gol), Miranda Tatari (20-75) i Kristina Elez (19-59). Najefikasnije su dosad Snježana Petika (83 gola u 10 utakmica), Marina Naukovich (77-12) i Miranda Tatari (75-20).

U ovogodišnja dva nastupa najviše golova za Podravku Vegetu dala je Ekatarina Nemaškalo – 12. Slijede: Trifunović 11, Živković 10, Vidak 7, Dragišić i Džono po 3, Nikšić i Čović po 2.