Logo EPDanas: Italija – Hrvatska 12:34 (7:19) u 5. kolu 6. grupe kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija korak je bliže maksimalnom završetku kvalifikacija za Europsko prvenstvo kojem će u prosincu domaćin biti Nizozemska. Naše su djevojke već osigurale nastup na završnom turniru, a nakon izborenog plasmana na Olimpijske igre nastavile su pobjednički niz na gostovanju kod Italije. Premda bez Mirande Tatari i Kristine Franić, naše su reprezentativke svladale domaćina s uvjerljivih 34:12 (19:7). Bila je to 5. pobjeda u kvalifikacijama, preostaje još odigrati posljednji ispit u nedjelju u Novigradu Istarskom sa Slovačkom.

– Zadatak je bio ne primiti 15 golova, kao u Novigradu u prvom susretu, i djevojke su ga ispunile. Sve su odigrale maksimalno, prva postava igrala je samo 10 minuta, a nije bilo ni Mirande Tatari i Kristine Franić, tako da su od ove utakmice počele naše interne kvalifikacije za London. Neke djevojke već su čekirale kartu, dok su neke još na čekanju. No, trebamo odigrati još jednu utakmicu (Slovačka), naravno da želimo pobjedu i maksimalni završetak ovih kvalifikacija. Igramo pred domaćom publikom u Novigradu i znam da će sve djevojke dati sve od sebe kako bi pokazale da im je mjesto na Olimpijskim igrama – rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

(Izvještaj HRS-a)

KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO, 6. GRUPA, 5. KOLO

ITALIJA – HRVATSKA 12:34 (7:19)

ODERZO – Pallazetto dello sport. Gledatelja: 850. Sutkinje: Jelena Vujačić i Angelina Kazanegra (Crna Gora). Delegat EHF-a: Michel Dockwiller (Francuska).

ITALIJA: Dovesi, Coppola, Barani 2, Rotondo, Serafini, Guerra 1, Cappellaro, Prunster, Niederwieser 3(2), Silvestri, Federspieler, Ganga 3, Pocaterra 1(1), Costa, Ferrari, Fanton 2. IZBORNIK: Roberto Deiana.

HRVATSKA: Grubišić (12+0), Žderić (11+0); Jovetić 9, Šerić 1, Gaće, Arslanagić 7, Pušić-Koroljević 4(2), Horvat 2, Penezić 1, Lovrić 2, Zebić 4(1), Milanović Litre 5, Džono, Ž. Čović 1, Ježić 2, Bašić 2. IZBORNIK: Vladimir Canjuga.

SEDMERCI: Italija 3(3), Hrvatska 5(3).

ISKLJUČENJA: Italija 6 minuta (Niederwieser, Ganga, Fanton), Hrvatska 6 minuta (Lovrić, Ž. Čović, Bašić).