Redovi Podravka Vegete će se u novoj sezoni pojačati za jedno značajno ime hrvatskog ženskog rukometa, Larissu Kalaus. Mlada vanjska igračica danas je u klupskim prostorijama potpisala ugovor na 2+1 godinu.

Ivan Brkić

Larissa je rođena u Križevcima 24. lipnja 1996. godine. Svoje rukometne početke obilježila je u svom rodnom gradu igrajući za RK Mlinar. Nakon toga na poziv trenera Branka Krajačića, priključila se Podravki gdje je igrala narednih šest godina. Put je nastavila u Koki gdje je zaigrala u 1.HRL te je tamo provela naredne dvije godine. Kako se bližio završetak srednje škole slijedio je i upis na fakultet te je Larissa zaigrala za zagrebačku Lokomotivu gdje je bila vrlo važna karika obrane i napada posljednjih šest godina.

during the Women’s EHF EURO 2020 Norway, Denmark – FinaI Weekend, Semi final match, France vs Croatia, Jyske Bank Arena, Herning Denmark 18.12.2020, Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Larissa je i reprezentativka, a sa seniorskom selekcijom, pod izborničkom palicom trenera Nenada Šoštarića, ujedno i njezinog klupskog trenera, osvojila je broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj 2020. godine. Prije ovog povijesnog rezultata, sa seniorskom je selekcijom nastupila i na Europskom prvenstvu 2018.

Osim spomenutih uspjeha Larissa je ostvarila i jedan europski, s Lokomotivom i to u sezoni 2016./2017. osvajanjem EHF Challenge Kupa. Ima sestru blizanku Doru koja je također igračica Lokomotive i obostrana su si podrška kroz život, ali i sport. Larissa je život u Zagrebu posvetila rukometu i studiranju pa će ove godine i obraniti diplomski rad iz područja psihologije, koju studira na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Larissa je za kraj iskazala kako je iznimno sretna što se vraća tamo gdje je provela najveći dio svojih rukometnih početaka, a u Podravki će se, uvjerena je, odlično snaći.

Ivan Brkić

Vrlo sam sretna zbog ovog iskoraka u mojoj sportskoj karijeri i vjerujem da ću se dobro uklopiti u ekipu. Mišljenja sam da Podravku dobro poznajem. S obzirom da su brojne cure moje suigračice u reprezentaciji, ali i dugogodišnji protivnici na terenu, protiv kojih je uvijek bio poseban „gušt“ igrati. Pratim sve utakmice Lige prvakinja i vjerujem da ova ekipa može puno toga postići. Ova je sezona bila drugačija i čudna s obzirom na cijelu situaciju s koronom, zbog čega možda rezultati ne „prate“ kvalitetu ekipe, ali vjerujem da će i to doći na svoje za cure. Naravno, jake europske utakmice su san svake rukometašice i cilj mi je okušati se na najvišoj razini natjecanja – rekla nam je Larissa koja se referirala i na stihove ”Netko to od gore vidi sve” koji baš kako kaže, opisuju taj vrtlog života koji ju je ponovno vratio u krilo Podravke za koju će s užitkom zaigrati u novoj sezoni.