Podravka 4 // Foto Ivo Čičin-MašanskerTRENERI SURADNICI // Piše Đurđica Zečević

U 1. krugu Rukometne liga Rukometnog saveza Koprivničko-križevačke županije, djevojčice B (RLRS djevojčice B), Podravkine djevojčice su dobro startale: RŠD Bjelovar – Podravka 4 13:14 (9:6), ŽRK Bjelovar – Podravka 4 9:11.

Nakon skoro dvomjesečnog treniranja i odigrane jedne trening utakmice (s dječacima iz RK Koprivnice) konačno smo dočekali i prve ovosezonske prvenstvene utakmice. Jednako kao i prošle sezone natječemo se u ligi koju organizira i vodi rukometni savez Koprivničko-križevačke županije, a sudjeluju klubovi iz naše i susjednih županija (11 ekipa) i kao gost izvan konkurencije, rukometna ekipa iz Kozarske Dubice (BiH).

Natjecanje se odvija turnirskim sustavom u pet krugova (dvokružno), a trajanje utakmica je 2×15 minuta. Ekipe su podijeljene u parove, a naš par je ekipa RK Đurđevac. Tri prvoplasirane ekipe stječu pravo nastupa na Završnici prvenstva Hrvatske.

Ove subote domaćin 1. kruga bila je ekipa RŠD Bjelovar, koja nam je bila i prvi suparnik. Pred utakmicu se kod svih osjećalo povećano uzbuđenje: kod djevojčica zbog prve utakmice, a i kod mene, jer sam ekipu preuzela tek nedavno, pa je bilo kratko vrijeme za upoznavanje. No, na terenu je sve bilo puno bolje, igralo se disciplinirano i požrtvovno, pa iako su Bjelovarčanke u poluvremenu vodile sa 3 razlike, 9:6, uspjele smo preokrenuti rezultat u našu korist i na kraju pobijediti s golom razlike, 14:13 (6:9)

Drugu utakmicu igrale smo protiv ekipe ŽRK Bjelovar, po visini dobro selekcionirane ekipe, koja nas je u početku iznenadila igrom na dva ”flastera” (!), ali smo za to našli brzo rješenje, kontrolirale rezultat i na kraju izborile pobjedu od dva gola razlike, 11:9.

Iako su pobjede rezultatski tijesne, uglavnom sam zadovoljna igrom djevojčica, a dobrim i marljivim radom na treninzima povećavat će se igračko znanje, koje se na idućim utakmicama treba i potvrđivati.

Ekipa je nastupila u sastavu (golovi su zbrojeni iz obje utakmice): Dautanec, Smolak 3, Jagustin, Balaško 1, Strugar 2, Đuranek 5, Dedi 7, Posavec, Švenda 1, Banek 3, Hrupec, Sremec, Žganjar, Međurečan 3, Skrbinšek, Halavuk.