Budućnost - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerBudućnost je, očekivano, pobijedila u zadnjem, 6. kolu, B grupe Lige prvakinja u utakmici s puno golova: 32:26 (15:13). Podravka Vegeta odigrala je koliko je molglo i koliko su joj suparnice dale. Koprivničanke nemaju zvijezde poput Neagu, Cvijić, Woltering, ali su pružile dobar otpor.

Budućnost - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerKod Podravke Vegete Jelena Trifunović (ozljeda), Katarina Bulatović i Kinga Byzdra (ozljede, Byzdra nije mogla zbog velike longete ni istrčati na predstavljanje) kod Budućnosti sjedile su na klupi, nisu se ni zagrijavale, ostavile su trag tek u zapisniku. Budućnost zaista ima vjernu publiku. Na utakmici koja nije ništa odlučivala u dvorani kapaciteta 5000 mjesta (od toga 500 stajaćih) skupilo se oko 4500 ljudi. Podravka Vegeta može reći da je u inozemstvu igrala utakmice pred pounim gledalištem u tri države, a i domaći posjet na utakmici s Vardarom i donekle Thüringerom bio je dobar, jedino je publika ”zakazala” na utakmici s Budućnosti.

Prvo poluvrijeme dalo je naslutiti ravnoprvanu borbu, s prednošću na jakim, korpulentnim igračicama Budućnosti. Kao i obično, snaga je bila ta koja je presudila, a domaćima se u Morači uvijek dopušta upotreba tog dijela sportskog nadmetanja. Međutim, kad imate u svojim redovima Neagu i Dalby, onda se tome mora dodati brzina i spretnost u realizaciji.

Na drugoj strani Podravka Vegeta se silno mučila da dođe do prostora za napad, jer, prije svega, golmanice nisupopratile napore ekipe. Zbog toga nije bilo ni kontri, a plesanju oko zone Crnogorke su znale stati na kraj. Vidljiv je bionedostatak odlučnosti kod Živković, tako da su Tatari i Elez bile jedine koje su ugrožavale gol iz vana, a i one su to činile čestim prelaskom na crtu. Dobro je igrala Nemaškalo, bila je to jedna od njenih boljih utakmica, a Džono je, osim hrvanja sa Knežević, Cvijić i ostalima, usopjela dati i četiri gola. Na crti su golove zabilem i Čović (1) te Nikšić s krila (2).

Budućnost - Podrvka Vegeta // Foto Ivo Čičin-MašanskerGriješilo se na obje strane, okvir gola pogađalo se s obje strane, a statistika od sedam obrana Woltering bila bi manja da ju neke lopte nisu naprosto pogađale.

U drugom poluvremenu Budućnost se odvojila uporavo zbog bolje svoje obrane i silovitih kontrapada. Usprkos tome Podravka Vegeta je izgubila (samo) sa šest golova razlike, a jedan je gol manjkao da bi bio identičan rezultat kao u Koprivnici.
Klupa Podravke Vegete oštro je prosvjedovala protiv kriterija sudaca s Kosova. Procjene prekršaja i dosuđivanje sedmeraca na utakmici i po onome što smo vidjeli mogli bi se ocijeniti kao dvojbeno.

Podravka Vegeta završila je svoj put u Ligi prvakinja, imala je najjaču grupu. Ne treba zaboraviti da je Thüringer u subotu pobijedio Vardara, pa sad se ipak treba zapitati s kojim pravom se uopće netko nadao da bi Njemice bile najslabija karika u grupi? Prejaka je to grupa, ždrijeb nije bio sklon Koprivnikčankama, ali možda bude u Kupu kupova.

Slijedi cijelonoćno putovanje i dobar dio dana do podneva u ponedjeljak kada se očekuje povratak u Koprivnicu. Zbog brzine izvještaj je kraći, ali vjerojatno ste sve vidjeli u izravnom tv prijenosu.

Budućnost - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA B GRUPE LIGE PRVAKINJA, SKUPINA B, 6. KOLO

BUDUĆNOST – PODRAVKA VEGETA 32:26 (15:13)

PODGORICA – SC Morača. Gledatelja 4500. Suci: Erdoan i Arsim Vitaku (Kosovo). Delegatkinja EHF-a: Svetlana Obučina (Srbija).

BUDUĆNOST: Woltering (7+0), Rajčić (0+1), Žderić (1+0); Petrović 2, Neagu 11(4), Dalby 4, K. Bulatović, N. Bulatović, Ramusović, Cvijić 5, Mehmedović 4, Despotović 1, Pavićević 1, Byzdra, Knežević 4(1), Lazović. TRENER: Dragan Adžić.

PODRAVKA VEGETA: Jukić (-), Kapitanović (3+0)), Milenković (1+0)); Čović 1, Nikšić 2, Šenvald, Živković 3(1), Džono 4, Nemaškalo 5, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak, Tatari 5(1), Trifunović, Elez 6(1). TRENER: Goran Mrđen.

SEDMERCI: Budućnost 6(5), Podravka Vegeta 3(3).

ISKLJUČENJA: Budućnost 8 minuta (Lazović 2+2, Knežević 2+2), Podravka Vegeta 6 minuta (Džono, Živković, Čović).

IGRAČICA UTAKMICE: Cristina Neagu (Budućnost).

Budućnost - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker

Nakon svih odigranih utakmica u grupama Lige prvakinja u daljnje natjecanje plasirali su se u jednu grupu Dinamo, Leipzig, Krim Mercator, Budućnost, Vardar i Thüringer, a u drugu Györ, Viborg, Sävehof, Larvik, Metz i Baîa Mare.

Natjecanje u 1/8 finala (zadnjih 16) EHF Kupu pobjednika kupova iz Lige prvakinja nastavljaju Hypo, Podravka Vegeta, Lokomotiva i Lublin.
Uz njih plasirali su se Randers, Fleury Loiret, Blomberg Lipe, FTC, Sercodak Dalfsen, Roman, Zvezda Zvenigorod, Midtjylland, Siófok, Byasen, Tertnes

Utakmice 1/8 finala igraju se u veljači, a izvlačenje je u utorak 24. studenoga.

Budućnost - Podravka Vegeta // Foto Ivo Čičin-Mašansker