EHF izvlacčnjeFormirane su skupine druge faze EHF Lige prvakinja. Danas su u Beču izvučene ekipe četiri grupe za nastavak natjecanja u grupnoj fazi. Podravka Vegeta počinje nastup u ovosezonskoj Ligi prvakinja u prvoj fazi, kvalifikacijskim turnirim za ulazak u grupnu fazu. Turniri su, kao i ranijih godina kvalifikacijske utakmice, službeno sastavni dio Lige prvakinja od početka tako formiranog natjecanja 1993. godine.

Dakle, Podravka Vegeta nije u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, jer u njoj već jest, već je u kvalifikacijama za grupnu fazu LP. Tu je EHF jasan, pa u dijelu medija oko toga postoje nepotrebne dileme i pogrešno tumačenje. U EHF-ovoj statistici Podravka Vegeta je klub s najviše nastupa u Ligi prvakinja, dosad 24 puta. Ove sezone nastupit će 25. puta. Cijenimo to što imamo.

Ukoliko bi Podravka Vegeta pobijedila na predstojećem turniru LP ušla bi u C grupu LP u kojoj su prvak Europe mađarski Györ, njemački Thüringer i slovenski Krim Mercator.

Ostale grupe

A – Budućnost, Metz, Odense, Larvik
B – Rostov-Don, Kopenhagen, Sävehof, Brest
D – Bukurešt, Vipers, FTC i kvalifikant grupe 1

Grupna faza Lige prvakinja igrat će se od 5. listopada do 18. studenoga. Prve tri ekipe u grupama idu u glavnu rundu, a četvrtoplasirane se priključuju ždrijebu za Ligu EHF-a.