Tatari u akciji na gol Lokomotive u Zagrebu // Foto Ivo ČičinMašanskerNajnaporniji rukometni tjedan uopće zabilježen u povijesti koprivničkog rukometa zbog snage suparnika s kojima Podravka Vegeta igra, nastavlja se. Nedjelja, gostovanje u Thüringeru uz tri dana putovanja, dva treninga u srijedu, u četvrtak Lokomotiva u Zagrebu, danas u petak relaksacija i prije utakmice s Budućnosti, u subotu u 18 sati, samo jedan trening u subotu prije podne.

A u Zagrebu se nije irgalo s kim god. Igralo se s europskom Lokomotivom i o svojim elementima borbenosti i tenzijama bila je to utakmica gotovo na razini Lige prvakinja. S tim da je Lokomotiva kadrovski ekipiranija i u ovom srazu bilo je potpuno jasno da Podravka Vegeta, želi li pun uspjeh na domaćoj sceni i prestati igrati ulogu autsajdera na europskim utakmicama, mora pojačati svoj igrački kadar. Ne može se uspjeh graditi na prvoj sedmorki. Sugestije struke su da se treba pojačati konkurencija. U obrani s golmanicom i u polju s vanjskom igračicom. Što ako Tatari, Živković, Elez ili Trifunović izvrnu stopalo? Ili, što se događa, netko ona svim spomenutim pozicijama nije taj dan raspoložen za igru? Sugeriramo akciju čisto s promatračkog stajališta u iskrenoj brizi za klub koji smo više nego uspješno stablizirali. A podloga takvu razmišljanju su dvije odigrane utakmice u zadnjih pet dana.

U subotu u 18 sati u gimnazijskoj sportskoj dvorani u Koprivnici u utakmici 2. kola B skupine Lige prvakinja gostuje podgorička Budućnost, jedna od europskih rukometnih velesila, klub kojeg financira država Crna Gora. To je klub broj jedan u Crnoj Gori, a ženski rukomet na prvom mjestu, za razliku od Hrvatske, gdje su ženski klubovi na marginama, na granici amaterskog loptanja bez materijalne sigurnosti i s neizvjesnom sudbinom.

Takav klub zato i igra već godinama jednu od glavnih uloga u svjetskom rukometu, a cilj mu je i ove godine ući u Final Four i vratiti se na europski tron kao što je bio 2012. godine.

ELEZ // NIJE ISTO IGRATI U KOPRIVNICI ILI PODGORICI

Uoči tog susreta na konferenciji za novinstvo održanoj još u utorak igračica Podravke Vegete Kristina Elez rekla je:

Kristina Elez // Foto Ivo Čičin-Mašansker– S Budućnosti smo imali nekoliko prijateljskih, trening utakmica, znamo sve igračice i znamo njihov stil igre. Popratile smo i što su one napravile ovaj vikend. Znamo da je ekipa prvenstveno jaka obrambeno. Međutim, mislim da mi moramo nametnuti našu obranu ovdje u Koprivnici. Nije isto igrati u Koprivnici ili Podgorici. Moramo izvući naš maksimum, preko granica mogućnosti, to je realno. Imat ćemo jedan dan nakon utakmice s Lokomotivom, ali to je to, tako se mora igrati i tako to prihvaćamo.

MRĐEN // IGRALI SMO DOSTA, ZNAMO SE

Trener Goran Mrđen ući će u utakmicu sa ciljem da se nekome od preostale dvije ekipe u grupi, a to su Vardar i Budućnost, uzme bod. Doma je vjerojatnije nego u Skoplju ili Podgorici.

– Budućnost je u 1. kolu Lige prvakinja ne pobijedila, već porazila Vardar, koji je, po mom mišljenju, možda najbolja ekipa trenutno u Europi. Kad zbrojite i reprezentacije i klubova i rejting tih igračica koje su trenutno u Vardaru, bolje ekipe nema. Međutim, Budućnost je bila suverena, pobijedila sedam razlike, tako da sigurno dolazi jedna od najboljih ekipa u Europi. I kad završimo utakmicu s Lokomotivom, teško je reći, ali daj Bože da svi ostanemo živi i zdravi, a onda ćemo se sigurno suprostaviti njima ovdje, koliko god je to malo vremena, ali ako je adrenalin visok i pravi onda možemo.

Igrali smo dosta, znamo se, ne treba nam u tom jednom danu neka velika priprema. Igrali smo ovog ljeta tri puta, znamo što možemo očekivati. Da prebrodimo to. Znamo da su u ženskom rukometu najjače u obrani na granici, neću reći od gruboga do prljavoga, međutim, oni na taj način funkcioniraju, na taj način ostvaruju visoke rezultate i to treba poštivati i način način kako se tome može suprostaviti.

Mi se možemo ”potući” s njima, bitno je da svaka igračica koja bude unutra, daje ”sto posto”, pa da onda možemo parirati. Ako smo mi u bilo kojem segmentu ispod toga, onda dolazi do izražaja ono što oni imaju. Cilj je uzeti nekome bod, pa onda gol razlika više nije važna. Grupa je takva kakva je, ali, ponavljam, znali smo da ćemo tu doći. To smo htjeli i tu smo sad.

PODRAVKA VEGETA I BUDUĆNOST U SUBOTU IGRAJU ZA MARIJETU

ZAŠTITARI I VATROGASCI VEĆ SE PRIKLJUČILI AKCIJI

Na utakmici će se prikupljati prilozi za pomoć 11-godišnjoj Koprivničanki Marijeti Bugarin, koja jedina u Hrvatskoj boluje od Parry-Romberg sindroma i hitno joj je potrebno liječenje u SAD-u. Na ulazima u dvoranu prikupljat će se dobrovoljni prilozi (minimalno 10 kuna), a zauzvrat će se dobiti ulaznica za utakmicu.

Marijeta // Foto Korivnica.netDakle, nema ranije podjele ulaznica kako je to bio običaj prošlih sezona, pa iz kluba pozivaju gledatelje da u dvoranu dođu što prije kako bi na vrijeme zauzeli svoje mjesto i da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu Marijeti, koja je željela trenirati rukomet, ali ju je opasna bolest u tome spriječila.
Ukoliko dvorana bude puna, moglo bi se za Marijetu skupiti i više od 20.000 kuna, što bi bio doista velik doprinos. Vjerujemo da će Koprivničanci prepoznati trenutak, doći na utakmicu u velikom broju i pomoći Marijeti, ali i podravkašicama u borbi za važne europske bodove.

Uoči susreta javili su se Zaštitarska tvrtka Zaštita Jurenec i koprivnička Javna vatrogasna postrojba. Oni će naknadu koju dobivaju za posao na toj utakmici proslijediti u korist male Marijete.

Molimo i službene osobe, u koje spadaju i kolege novinari (radio, televizija, novine, fotoreporteri), da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.