Podravka Vegeta - Krim prošle sezone: Vesna Milanović Litre // arhiva Za dva tjedna (28. lipnja) nakon izvlačenja u Beču znat će se u kakvom društvu će se nalaziti Podravka Vegeta u jesenskoj sezoni grupnog natjecanja u Ligi prvakinja. U trećoj jakosnoj skupini uz Podravku Vegetu su prvakinje Njemačke Thüringer, prvakinje Francuske Metz i prvakinje Austrije Hypo Nö. S njima Podravka Vegeta ne može biti u grupi.

Ali zato europska elita ”čeka” u prvoj i drugoj jakosnoj skupini. Prvu predvodi europski prvak mađarski Györ, uz norveškog prvaka Larvika, crnogorsku Budućnost i rumunjskog prvaka Oltchima. U drugoj su slovenski prvak Krim, španjolske prvakinje Bera Bera, ruski prvak Dinamo Volgograd i danski prvak Midtjylland.

U četvrtoj skupini bit će klubovi koji se kvalificiraju kroz dva prednatjecanja. Najprije će se u prvom prednatjecanju ogledati pravci svojih država: Nizozemske Sercodak Dalfsen, Grčke A.C. Paok, Turske Muratpasa BSK, Ukrajine Karpaty Uzhgorod, Portugala Alavarium, Švicarske LK Zug, Italije Jomi Salerno, Bjelorusije Dinamo Minsk plus četiri Wildcard ekipe.

Od tih klubova formirat će se četvrta jakosna skupina u drugom krugu prednatjecanja, iz kojeg će četiri pobjednika grupa ući u četvrtu grupu Lige prvakinja. Suparnici će se znati nakon izvlačenja 27. lipnja, dan prije izvlačenja glavnih grupa.

U drugom krugu prednatjecanja jakosne skupine fomirane su prema odluci EHF-a od sedam drugoplasiranih ekipa u nacionalnim prvenstvima, četiri prvaka država slabije rangiranih i jedna ekipa iz Wildcard konkurencije. Izvor podataka su nam klupske stranice, moguće se i neke izmjene. Prva jakosna skupina su mađarski FTC, norveški Byasen, rumunjski Baia Mare, španjolski Elche Mustang. Druga jakosna skupina su ruski Rostov Don, danski Tvis Holstebro, njemački Leipzig i švedski prvak Sävehof. U trećoj su prvak Srbije Zaječar, Poljske Lublin, Makedonije Vardar i Wildcard ekipa.

Link EHF-a prvaka država http://www.eurohandball.com/article/17267

Obajvljujemo i EHF-ovu listu za izvlačenje s datumima odigravanja turnira i utakmica u grupama.

LP_izvlacenje_27_28_lipnja_2013