Vesna Milanović Litre: tri gola i pet izborenih sedmeraca // Foto Ivo Čičin-MašanskerRukometašice Podravke Vegete i dalje pobjeđuju u Ligi za prvaka 1. HRL. Nakon četvrtog kola imaju maksimalnih osam bodova, tri više od drugoplasiranog Samobora. U petak navečer u Koprivnici je gostovala Trešnjevka, a domaće su pobijedile 38:24 (20:13). Iako je pobjeda izražena visokom razlikom, ekipa Trešnjevke sasvim solidno je igrala, a osobito joj se ne mogu naći zamjerke na borbenosti i požrtvovnosti. Jasno je da je kvaliteta Podravkinih igračica došla do izražaja, prvenstveno Vesne Milanović Litre (pet izborenih sedmeraca i tri gola u 40-ak minuta igre), Maje Šon (sedam golova) te Anite Gaće i Andree Čović (svaka po šest golova), a visoku kvalitetu iskazala je i Nikica Pušić-Koroljević.

Žana Čović samo je sjedila na klupi (temperatura), a trener Hrupec odredio je dvije golmanice: Jelčić i Kapitanović, dok je Žderić odmarala.

Kad se pogleda kakav sastav trenutno igra za Podravku Vegetu, a tko odlazi, s pravom se može reći da će izgubiti klasne igračice, koje traže veliki europski klubovi. Penezić je davno otišla, a nije trebala, a sada Damnjanović ide u danski Viborg, Tatari u rusku Astrahanočku, posuđenoj od Krima Maji Šon ”izlazi mandat” i odlazi u francuski Nimes, a i neke druge govore o željama europskih ”igrača” (za Žderić zanimanje pokazuje europski prvak Budućnost)… Puno smo odgojili klasnih igračica – za druge, dojam je.

Pred golom Trešnjevke // Foto Ivo Čičin-MašanskerDodajmo još da su kod Trešnjevke tri igračice dale pretežiti dio golova: Kajfeš šest, Blažek i Borković po 5, ostale po jedan-dva ili ni jedan.

Bez obzira što je trener Trešnjevke u nekoliko navrata bio nezadovoljan nekim sudačkim odlukama, u odnosu na ono što vidimo u Regionalnoj ligi i hrvatskim prvenstvima, dečki iz Vrgoca (Grbavac i Ravlić) odsudili su korektno. Kako se kaže: malo ih se vidjelo. A to je dobro.

U zadnjem, 5. kolu, prvog dijela Lige za prvaka Podravka Vegeta u srijedu gostuje u Zelini, a onda se igra preostalih pet utakmica drugog dijela.

Pred golom Podravke // Foto Ivo Čičin-Mašansker

UTAKMICA 4. KOLA LIGE ZA PRVAKA 1. HRL

PODRAVKA VEGETA – TREŠNJEVKA 38:24 (20:13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 200. Suci Ivan Grbavac i Siniša Ravlić (oba iz Vrgorca). Nadzornik HRS-a: Predrag Krstanović (Kutina).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (-), Jelčić (7+0), Kapitanović (4+1); A. Čović 6, Kiridžić 3, Ž. Čović, Pongrac 2, Šenvald, Šon 6, Gaće 6, Damnjanović 2(1), Milanović Litre 3, Dragišić 1, Vidak 2, Horvat 2, Pušić-Koroljević 5(2). TRENER: Neven Hrupec.

TREŠNJEVKA: Jug (-+1), Žužić (3+1), Golubić (4+0); Zovko 2, Rimac 1, Paska 1, Pavković 1, Tomić 2, Stanić, Miletić 2, Blažek 5, Kajfeš 6, Borković 4, Mrmić. TRENER: Miran Ognjenović.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 6(4), Trešnjevka 1(0).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 2 minute (Damnjanović), Trešnjevka 2 minute (Zovko).

IGRAČICA UTAKMICE: Vesna Milanović Litre (Podravka Vegeta).

 

TABLICA

Podravka Vegeta     4   4   0   0    135: 96     8

Samobor                 4   2   1   1    96:103     5

Zelina                     4   2   0   2   112:103    4

Lokomotiva             3   1   0   2    83: 86      2

Sesvete Agrop.       3   1   0   2    78: 96      2

Trešnjevka              4   0   1   3    96:116     1

U subotu, 6. travnja, s početkom u 16,30 sati igraju Lomotiva i Sesvete Agroproteinka