Podravka_LokomotivaPodravka Vegeta ima 6 bodova razlike ispred Lokomotive. Do kraja su još četiri kola, osam je bodova u igri, s tim da pobjedom u subotu Samobor može ostati na pet golova razlike. Dakle, Podravka Vegeta – Lokomotiva u 6. kolu Lige za prvaka 31:21 (14:9). Sjajna Marta Žderić na golu.

Vrlo borbena u svakoj utakmici Vesna je Milanović Litre, konkretna Tanja Kiridžić, dvije egzibicije s krila: Anita Gaće i Lidija Horvat, Žana Čović (po ruski): ”raspaljot” po golu, brza kao vjetar Ivan Pongrac, Sanja Damnjanović – koliko treba. Ostale priložile ua visoku pobjedu.

Kod Lokomotive Ivana Božović, Dora Krsnik i Maja Kožnjak sjajno pucaju, no, bez obzira na njihov obol i obol drugih djevojaka, Lokomotiva ipak nije na razini Podravke Vegete, ali veseli što će oba kluba sudjelovati u Final Fouru Regionalne lige, za koji se još ne zna, kao ni za Hrvatski kup, gdje se igra.

Gledatelji nisu zažalili što su došli na utakmicu. Preostaju im još dvije domaće, a na zaddnjoj, sa Zelinom, zadnji puta će vidjeti na okupu ovosezonski Podravku Vegetu. No, vrijedni poziv i za utakmicu sa Samoborom. Naslov državnih prvakinja je na vidiku.

Uoči utakmici prigodom podjele darova mlađim kadetkinjama za osvojeno državno prvenstvo gledatelji su pozvani da pljeskom pozdrave i nagrade kapetanicu Podravke Vegete i reprezentacije koja je u petak primila nagradu Koprivničko-križevačke županije za iznimno postignuće u sportu u prošloj godini.

UTAKMICA 6. KOLA LIGE ZA PRVAKA 1. HRL ZA ŽENE

PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA 31:21 (14:9)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja: 400. Suci: Dražen Gladović i Goran Volenik (Virovitica). Nadzornik: Marijan Mraz (Trnovec Bartolovečki).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (11+-), Jelčić (-), Kapitanović (1+0); A. Čović 1, Kiridžić 5, Ž. Čović 5(1), Pongrac 3, S. Šenvald 1, Šon 1 Gaće 5, Damnjanović 6(2), Milanović Litre 3, Dragišić, Vidak, Horvat 1, Pušić-Koroljević. TRENER: Neven Hrupec.

LOKOMOTIVA: Razum (5+0), Bukovina (3+0); Smiljanić, Božović 4(1), Oštarjaš 1, Krsnik 5, Marković, Kožnjak 5, Lisjak, Janković 1, Bušić, I. Milić 3, Prevendar, Debelić, M. Milić, Poljak 2. TRENER: Nenad Šoštarić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 3(3), Lokomotiva 2(1).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 4 minute (A. Čović, Milanović Litre), Lokomotiva 2 minute (Božović).

IGRAČICA UTAKMICE: Marta Žderić (Podravka Vegeta).